Asociacija „Lietuvos motociklistų klubas (LMK)” ir teigia, kad daugelis Vakarų ir Skandinavijos valstybių, kovojant su spūstimis ir kartu su oro užterštumu, skatina motociklą naudoti kaip kasdienę transporto priemonę – taiko nuolaidas stovėjimui, leidžia važiuoti visuomeninaim transposrtui skirtomis eismo juostomis, taiko mokestines nuolaidas ir t.t. Asociacija tvirtina, kad jeigu Lietuvoje bus įvestas transporto priemonės mokestis pagal variklio darbinį tūrį, tai labai neigiamai paveiks motociklistų bendruomenę.

LMK, vienijanti daugiau nei 200 motociklininkų, ir Lietuvos baikerių kongresas, vienijantis daugiau nei 45 moto klubų ir 1000 motociklininkų, atstovaudami Lietuvos motociklininkų interesus, reiškia viešą nepritarimą planuojamam įvesti motociklų apmokestinimui priklausomai nuo motociklo variklio darbinio tūrio.


„Vertinant tai, kad Lietuvos Respublikos teritorijoje oro klimatinės sąlygos leidžia eksploatuoti motociklą tik apie 6 mėnesius per metus, planuojamų įvesti mokesčių dydžiai yra neadekvatūs ir diskriminuojantys motociklininkų bendruomenę. Mokesčio dydis yra sulyginamas arba net didesnis nei automobilių mokestis. Primename, kad motociklų naudotojai, kaip ir kitų transporto priemonių vairuotojai sumoka valstybei didelę dalį mokesčių pirkdami kurą (akcizas), mokėdami didesnius civilinės atsakomybės draudimo mokesčius ir pan. Taip pat norime pabrėžti, kad variklio darbinis tūris nėra tinkamas vienetas mokesčio dydžio nustatymui, kadangi jis neturi įtakos naudojamos transporto priemonės vertei.

Atsakingas institucijas raginame nedaryti skubotų ir neapgalvotų sprendimų, kurie ne tik pablogintų motociklizmo Lietuvoje plėtros galimybes ir pakenktų motociklininkų interesams, bet, visų pirma, sukiršintų visuomenę. Rengiant minėtus mokesčių pakeitimus, kviečiame Lietuvos Respublikos Vyriausybę, Seimą ir kitas valstybės institucijas glaudžiam bendradarbiavimui idant priimtas sprendimas atitiktų visų suinteresuotų šalių interesus“, – rašoma motociklininkų pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)