Prie įvažų į įstaigų kiemus dažnai stovi ženklas „Eismas draudžiamas“. Tuomet į teritoriją gali įvažiuoti maršrutinis transportas ir skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtos mašinos.

Yra įstaigų, kurios įvažas paženklina vadinamosiomis plytomis. Tada įvažiuoti į teritoriją draudžiama visoms transporto priemonėms, išskyrus maršrutinį transportą.

Tačiau į įstaigų kiemus automobiliais važiuoja darbuotojai ir čia palieka savo transporto priemones.

„Važiuodami į kiemą pro tokius ženklus, vairuotojai pažeidžia Kelių eismo taisykles. Nesvarbu, ar jie pastatyti teisėtai, ar savavališkai. Šiuo atveju nuobauda gresia ir asmeniui, kuris pastatė tokį ženklą. Komisija tikrina, bet gal visko nepamato“, – teigė laikinai Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko pareigas einantis Ramūnas Šideikis.

Kiek yra tokių vietų, kur prie įvažų į kiemus yra netinkami ženklai, pareigūnas negalėjo pasakyti.

Anot R.Šideikio, tokiose vietose turėtų būti ženklas „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“. Tada į teritoriją galėtų įvažiuoti mopedai, motociklai be priekabų, neįgaliųjų mašinos, maršrutinis ir aptarnaujantis transportas.

Prie pastarųjų priskiriamos ir transporto priemonės, kurios priklauso įstaigoms, įmonėms, organizacijoms ar toje vietoje gyvenantiems asmenims.

R.Šideikis pabrėžė, jog Kelių policijos biuras tik suderina ženklo pastatymo schemą, o leidimą suteikia Saugaus eismo komisija.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, buvęs Saugaus eismo komisijos pirmininkas Viačeslavas Karmanovas aiškino, jog komisija atsakinga tik už kelio ženklus viešojoje erdvėje.

„Už ženklų, kurie statomi privačiame sklype, suderinimą yra atsakinga policija“, – pabrėžė V.Karmanovas.