„Banque PSA Finance“ – vienas vertingiausių Prancūzijos grupės aktyvų. Sėkmingas sandoris leistų „PSA Peugeot Citroen“ gauti būtinų lėšų. Apie tai informuoja „Reuters“, remdamasi JAV verslo žiniasklaida.

Ekspertų teigimu, šios derybos pabrėžia Prancūzijos automobilių gamintojos finansinių sunkumų rimtumą ir recesijos gilumą Europoje. Dėl regiono ir automobilių pramonės ekonominių problemų dauguma „Peugeot“ įmonių dirba toli gražu ne visa galia. Praėjusiais metais „Peugeot“ grynieji nuostoliai siekė 5,01 mlrd. eurų.

Šių metų vasarį Prancūzija skelbė svarstanti klausimą dėl „PSA Peugeot Citroen“ akcijų dalies nacionalizavimo. Į klausimą, ar Prancūzijos vyriausybė ketina suteikti finansinę paramą automobilių gamintojai, Prancūzijos biudžeto ministras Jerome Cahuzacas atsakė: „Galbūt. Kompanija neturi ir negali išnykti. Mes turime padaryti visa, kas būtina, kad ji būtų išgelbėta“.

„PSA Peugeot Citroen“ – antra didžiausia automobilių gamintoja Europoje po Vokietijos bendrovės „Volkswagen“. Į grupę, be automobilių padalinio, įeina bankas „Banque PSA Finance“, automobilių dalių tiekėja „Faurecia“ ir logistikos operatorė „Gefco“, atsakinga už pervežimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)