„Daimler“ nurodė nusprendusi atšaukti iš viso 705 tūkst. automobilių „Mercedes–Benz“ ir maždaug 136 tūkst. „Daimler“ furgonų. Gamintoja dar nepatikslino, kurie modeliai bus atšaukiami.

Praėjusį mėnesį „Takata Corp.“ po papildomų bandymų ir vieno vairuotojo žūties pripažino, kad 5,1 mln. jos oro pagalvių turi defektų. Minimas vairuotojas žuvo gruodžio mėnesį, kai plyšo 2006 metų gamybos „Ford Ranger“ oro pagalvė.

„Takata“ oro pagalvės skleidžiasi su pernelyg didele jėga ir į automobilio keleivius paskleidžia metalines skeveldras. Manoma, kad dėl šių oro pagalvių visame pasaulyje žuvo mažausiai dešimt žmonių, o vien tik Jungtinėse Valstijose daugiau kaip šimtas žmonių buvo sužeisti.

Iki šios dienos 14 automobilių gamintojų Jungtinėse Valstijose jau yra atšaukę apie 24 mln. automobilių, kuriuose įrengta maždaug 28 mln. „Takata“ oro pagalvių.

„Takata“ nurodė, kad tarp kitų gamintojų, pastaruoju metu atšaukusių savo mašinas, yra „Honda Motor“, „Volkswagen Group“ bei jos „Audi“ padalinys, „Mazda Motor Co.“, „Honda Motor Co.“ padalinys Amerikoje, BMW ir „Saab“.

„Honda“ Jungtinėse Valstijose atšaukė 2,23 mln. automobilių, „Ford“ – 361 tūkst. pikapų „Ranger“, o „Mazda“ – beveik 20 tūkst. 2004 – 2005 metų „B–Series“ pikapų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją