Praėjusį mėnesį automobilių registracijų skaičius padidėjo iki 180077, savo pranešime spaudai nurodė Automobilių gamintojų ir prekybininkų draugija (Society of Motor Manufacturers and Traders, SMMT).

Paskatinti augančio vartotojų pasitikėjimo, sustiprėjusio svaro kurso euro atžvilgiu ir pigių paskolų automobiliams, 2015 metų pardavimai D. Britanijoje augo 6,3 proc. iki 2,63 mln. automobilių. Tai yra geriausias visų laikų metinis rezultatas, pažymėjo SMMT.

SMMT vadovas Mike`as Hawesas teigė, kad 2016 metais vargu ar bus stebimas tolesnis augimas. „Pastarieji ketveri metai buvo tapę reikšmingu nepertraukiamo augimo periodu. Prognozės išlieka teigiamos, tačiau su visomis priežastimis tikėtis, kad rinka 2016 metais iš esmės bus stabili“, - teigė jis savo pranešime.

Maždaug 75 proc. naujų automobilių dabar įsigyjami už paskolas. Daug pirkėjų naujus automobilius sėkmingai įsigyja veiklos nuomos pagrindu - paprastai trejiems metams, o tuomet iškeičia juos į naujesnį modelį. Tam jie naudoja schemą, vadinamą asmeninio kontrakto planu.

Didžiosios Britanijos automobilių rinka veikiausiai pasiekė savo piką, elektroniniu paštu išplatintame pranešime teigė analitinės agentūros KPMG automobilių srities vadovas Johnas Leechas.

„Tuo metu, kai Didžiosios Britanijos vartotojų pasitikėjimas stambiems pirkiniams galiausiai pasiekė prieš finansų krizę tvyrojusį lygį, naujų automobilių pardavimai Didžiojoje Britanijoje tikrai pasiekė savo piką. 2015 metais svaras euro atžvilgiu vidutiniškai buvo 12 proc. brangesnis, o tai leido automobilių gamintojams visus 2015 metus vartotojams ir prekybininkams pasiūlyti didesnį stimulą“, - teigė jis.

Daugiausiai automobilių D. Britanijoje pernai pardavė „Ford“, nors jos prekybos augimas buvo lėtesnis negu rinkos ir sudarė 2,6 proc. Antrą vietą užėmė „Vauxhall“ (+0,2 proc.), trečią – BMW (+12 proc.), ketvirtą – „Volkswagen“ (+4,1 proc.), penktą – „Nissan“ (+11 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)