Kaip skelbta anksčiau, „General Motors“, kuriam priklauso nuostolingai dirbantis „Opel“ padalinys, sėdo prie derybų stalo su „Peugeot-Citroën“ koncernu. Derybų tikslas – drauge siekti geresnių finansinių rodiklių.

Vokietijos Riuselshaimo miesto gamykloje nebus gaminamas naujos kartos „Opel Astra“ automobilis. Jo surinkimas bus iškeltas į Ellesmero Portą Anglijoje ir Glivicą Lenkijoje. Siekiant, kad gamybos apimtis didžiausioje „Opel“ gamykloje nesumažėtų, amerikiečių „General Motors“ kompanijai priklausantis „Opel“ pasiūlė PSA koncernui jų vidutinės klasės „Citroën C5“ modelio gamybą perkelti į Vokietiją.

Pro šios gamyklos vartus šiuo metu išrieda dabartinės kartos „Opel Astra“, taip pat „Opel Insignia“ modeliai. Nors galutinis sprendimas kol kas dar nepriimtas, įmonės darbuotojai supažindinti su ateities planais.

„Peugeot-Citroën“ koncerno Rennes gamyklos Prancūzijoje vadovas Jeanas Lucas Perrardas vietinį laikraštį informavo, kad „Citroën C5“ modelio gamyba bus iškelta į vieną iš „General Motors“ priklausančių gamyklų, tačiau nepasakė kurią.

Priminsime, kad dar vasario mėnesį prasidėjusios kalbos apie dviejų įmonių bendradarbiavimą praeitą savaitę virto derybomis Detroite. Planuojama, kad „Opel Insignia“, „Citroën C5“ ir „Peugeot 508“ bus gaminami naudojant „General Motors“ platformas, tuo tarpu mažieji „Opel Corsa“ ir „Citroën C3“ turės PSA koncerno technologijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)