Automobilis bus sukurtas pagal kito šiuo metu gaminamo „Arash AF-10“ modelio platformą. Skirtingai nuo šio modelio, kuris bus varomas „Corvette“ 550 AG varikliu, naujasis superautomobilis turės 7,2 l, V8 agregatą su dviem turbinomis. Galią ratams perduos 6 laipsnių sekvencinė pavarų dėžė.

„Šis variklis yra šiek tiek „chuliganiškas“, bet jis ir neturi būti pernelyg rafinuotas. Jeigu mums pavyks išgauti daugiau galios už kitus, aš būsiu patenkintas“, – sakė kompanijos šeimininkas Arashas Farboudas.

„Autocar“ rašo, kad norint šiam automobiliui pagaminti anglies pluošto važiuoklę, 100 žmonių turi dirbti 30 dienų. Kol kas dar nežinoma, kaip atrodys už „Bugatti Veyron“ galingesnis britų automobilis, tačiau gamintojai žada, kad jis skirsis nuo „Arash AF-10“.

„Tai bus tarsi „Formulės-1“ bolidas su radija. Tai pati ekstremaliausia mašina, kokią galiu sukurti“, – sakė A.Farboudas.

Naujasis „Arash“ kūrinys, kuris galės pasiekti didesnį nei 400 km/val. greitį, bus gaminamas kitais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją