Pirmoji „BMW ActiveE“ koncepcija buvo pademonstruota dar pernai Detroito automobilių parodoje.

„BMW ActiveE“ ir „Mini E“ elektromobilių tikslas – padėti koncernui įgyvendinti „Megacity Vehicle“ projektą ir sukurti elektra varomą automobilį, kurio gamybos pradžia numatyta 2013 m.

Šiuo metu europiečiai ir amerikiečiai išbando apie 600 „Mini E“ elektromobilių. BMW šiemet taip pat pradės „ActiveE“ bandymus. JAV, Europos ir Kinijos keliais riedės daugiau nei 1 tūkst. šių elektromobilių, pagamintų Leipcigo gamykloje. Bandymų metu surinkta informacija bus skirta vystyti „Megacity“ projektą.

Gamintojai nurodo, kad „BMW ActiveE“ elektros motoras išvysto 170 AG ir maksimalų 250 Nm sukimo momentą. 1800 kg sveriantis automobilis nuo 0 iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 9 sek. Maksimalus greitis yra elektroniškai ribojamas iki 145 km/val.

Su pilnai įkrautomis baterijomis „ActiveE“ gali nuvažiuoti 160 km. Automobilio įkrovimas užtrunka apie 5 valandas, o per 1 valandą galima įkrauti energijos, reikalingos 40 km kelio.

Gamintojai giriasi, kad tai yra pirmasis BMW elektromobilis, turintis 4 sėdimas vietas ir 200 l talpos bagažinę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją