Jis taip pat užtikrino Britanijos premjerą, kad vokiečiai nesiruošia trauktis iš šios šalies ir naujos kartos „Mini“ automobiliai bus gaminami Britanijoje dar bent trejus metus.

BMW koncernas pasiruošęs investuoti į gamybos modernizavimą pusė milijardo svarų. Nuo 2000 metų BMW jau investavo pusantro milijardo svarų į Didžiojoje Britanijoje esančias gamyklas.

„Mini“ gamykloje Oksforde dirba daugiau kaip 5000 žmonių. Be to, BMW dar turi kėbulo štampavimo gamyklą Svindone ir variklių gamyklą prie Birmingemo. Gamykloje Oksforde per dešimt gamybos metų pagaminta jau daugiau kaip pusantro milijono „Mini“ automobilių.

Susitikime Britanijos premjeras Davidas Kameronas išreiškė pasitenkinimą, kad britiškas automobilis ir toliau bus renkamas Britanijoje, tuo pačiu tyliai pamiršdamas kad tas britiškas automobilis jau seniai priklauso vokiečiams.

Šiuo metu BMW pagamina per 200 000 „Mini“ automobilių per metus ir tik dešimtadalis jų lieka Britanijoje. Siekdami dar padidinti šių automobilių populiarumą, šiemet vokiečiai pradės gaminti Mini kupė, o kitais metais pasirodys ir rodsteris.

BMW koncerno gamyklose Britanijoje dirba 18 000 žmonių ir dar bent 46 000 dirba kompanijose, kurios tiekia atsargines dalis ir komponentus vokiečių gamykloms Britanijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją