Viena pirmųjų S.Mattino užduočių Rusijos automobilių gamybos kompanijoje bus atidaryti dizaino studiją Maskvoje. Šio padalinio įkūrimą „AvtoVAZ“ buvo patvirtinęs dar 2010 m. Tąsyk buvo pranešta, kad studijai vadovaus „AvtoVAZ“ vyriausiasis dizaineris Jevgenijus Lobanovas.

S.Mattinas 1987 m. pradėjo dirbti „Daimler-Chrysler“ kompanijoje baigęs mokslus Koventrio (Didžioji Britanija) universitete. 1997 m. „Mercedes-Benz“ pristatė A-klasės modelį, kurio dizainą sukūrė S.Mattinas. Vėliau jis prisidėjo prie S-klasės, SL-klasės, ML-klasės ir GL-klasės modelių dizaino sukūrimo.

2005-2009 m. S.Mattinas buvo „Volvo“ viceprezidentas ir dizaino vadovas. Per šį laikotarpį jam vadovaujant buvo sukurtas dizainas naujajam S60 sedanui, V60 universalui bei XC60 visureigiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją