Mokestis vairuotojams skiriasi net ir tuomet, kai pasirenkama tokia pati transporto priemonė iš to paties pradinio taško ir paslaugos teikiamos vienos ir tos pačios įmonės, nurodo ekspertai.

EK teigia, kad tokia kainų „diskriminacija“, atsižvelgiant į gyvenamąją vietą, pažeidžia vieningą ES rinką reguliuojančias nuostatas.

Didžiosios Britanijos transporto priemonių nuomos ir lizingo asociacijos (BVRLA) atstovas spaudai nurodo: „Aktyviai dirbame su visais savo nariais siekdami užtikrinti, kad jų veikla atitinka Europos Komisijos nuostatas“.

EK nurodo kelis atvejus, kai, vartotojams nurodžius savo gyvenamąją vietą ar įmonėms atsekus šią informaciją pagal vartotojo IP adresą, nuomos kainos kildavo beveik dvigubai. Pareigūnai kreipėsi į šešias tarptautines automobilių nuomos bendroves ir nurodė joms peržiūrėti savo kainų taikymo politiką. „Netenkinantis pareigūnų“ atsakymas buvo gautas iš trijų bendrovių – „Europcar“, „Hertz“ bei „Avis“. EK paviešinus šią informaciją buvo dar kartą paprašyta įmonių atlikti kainų patikrinimą iki rugpjūčio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)