Bauda įmonėms skirta dėl sukurto kartelio parduodant automobilių kintamosios srovės generatorius ir užvedimo mechanizmų elektrines dalis.

Antrąja didžiausia pasaulio automobilių dalių gamintoja laikoma „Denso“ baudos išvengė pranešusi pareigūnams apie kartelio egzistavimą.

ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager teigė, kad bendrovių atstovai susitikdavo viena kitos būstinėse, restoranuose ir tarpusavyje derino kainas nuo 2004-ųjų iki 2010 metų.

„Kartelių ardymas išlieka vienu svarbiausių Europos Komisijos tikslų, ypač jeigu jie sudaromi dėl tokių svarbių vartotojams prekių kaip automobiliai“, – pažymėjo ji.

„Šiandienos sprendimu sankcijos nustatomos trims automobilių dalių gamintojams, kurių sąmokslas paveikė dalių kainas daugeliui Europoje prekiaujančių automobilių gamintojų, o itin rimtos įtakos turėjo juos perkantiems Europos vartotojams.

Jeigu kartelis veikia Europos vartotojus, tai Komisija ištirs tokį atvejį, net jeigu kartelio susitikimai ir vyko už Europos ribų“, – sakė M. Vestager.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)