Kaip praneša „Reuters“ agentūra, didžiausi automobilių gamintojai buvo paduoti į federalinį JAV teismą. Jie yra kaltinami mažiausiai 13 mirčių ir daugybe apsinuodijimo atvejų, kuriuos sukėlė neišjungtas variklis.

Jei įprastoje automobilio užvedimo spynelėje rakto nepavyks ištraukti, neužgesinus variklio, tai automobiliuose su berakte užvedimo sistema jį užvesti ir įjungti užtenka mygtuko paspaudimo.

Pasirodo, kad nemaža tokių automobilių savininkų, pastatę automobilį namuose esančiame garaže, dažnai jį pamiršta išjungti. Kadangi šiuolaikiniai varikliai dirba itin tyliai, veikiant vidaus degimo motorui garaže ir namuose kaupiasi nuodingos dujos, kurios galiausiai pražudo patalpoje esančius gyventojus.

Pasirodo, kad automobilių gamintojai žino apie šią problemą, tačiau kol kas automobiliuose neįdiegė jokių sprendimų, kurie automatiškai išjungtų užvestą variklį. Tarp kaltinamų automobilių gamintojų yra tokios kompanijos kaip BMW, „Daimler“, „Ford“, „General Motors“, „Honda“, „Hyundai“, „Nissan“, „Toyota“ ir „Volkswagen“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)