Atnaujintas „Audi R8“ tampa naujų apšvietimo sprendimų „kalve”. Dabar užsisakant R8, kurio bazinės komplektacijos versijoje yra naujoviški LED žibintai, pageidaujant bus galima užsisakyti dar pažangesnius kombinuotus, kur ilgosios šviesos spindulį formuoja ne LED diodai, bet lazeriniai šviesos šaltiniai.

Tokį šviesos šaltinį sudaro keturios mėlyną spindulį skleidžiančios lazerinės lemputės. Dėl specialaus konverterio, mėlynas spindulys paverčiamas kelią apšviečiančios baltos šviesos srautu. Lyginant su LED ilgosiomis šviesomis, lazeriniai žibintai gali suformuoti net dvigubai ilgesnį šviesos spindulį. Tokia žibintų savybė itin pravarti naktinių lenktynių metu.

Pirmą kartą lazeriniai žibintai buvo sumontuoti išimtinai Le Mano lenktynėms skirtame praeitos kartos superautomobilyje „Audi R18 e‑tron quattro“.

Kitas, naujesnis ir pažangesnis žingsnis masinėje gamyboje buvo žengtas pernai, kuomet lazerinės lemputės buvo montuojamos smulkiaserijinėje „Audi R8 LMX“ modifikacijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)