„Honda“, modelių „Civic“ ir „Accord“ gamintoja, prognozuoja, kad metinis pelnas bus 3,5 proc. mažesnis, nei tikėtasi anksčiau, ir sieks 545 mlrd. jenų (94,6 mlrd. JAV dolerių).

Trečiąjį praėjusių metų ketvirtį įmonės grynasis pelnas sumažėjo 15 proc., iki 136,5 mlrd. jenų.

Japonijos automobilių gamintojai teko atšaukti milijonus automobilių dėl netinkamų „Takata Corp“ gamintos oro pagalvių sistemos dalių. Nuo 2008 metų iš viso dėl „Takata“ kaltės iš rinkų jau atšaukta daugiau kaip 19 mln. įvairių markių transporto priemonių. Gruodžio pradžioje „Honda“ Jungtinėse Valstijose iš viso atšaukė 2,6 mln. automobilių.

Gamybos defektai oro pagalvių sistemoje gali sukelti įtrūkius pripučiamajame mechanizme, todėl eismo įvykio metu pagalvėms skleidžiantis keleivius gali sužaloti mechanizmo dalys. Dėl šios priežasties visame pasaulyje jau žuvo penki asmenys, keturi iš jų – JAV.

Japonijos automobilių gamintoja „Honda“ jau nubausta rekordine 70 mln. JAV dolerių bauda. Tokių priemonių Jungtinių Valstijų pareigūnai ėmėsi bendrovei laiku nepranešus apie eismo įvykių metu vartotojų patirtas traumas ir mirties atvejus. Tokia bauda laikoma didžiausia civiline nuobauda, skirta JAV valdžios automobilių gamintojai.

Nepaisant bendrovę krečiančios krizės, „Honda“ pardavimai per pastaruosius devynis mėnesius padidėjo 6,3 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją