„General Motors“ pateikiama informacija, Jungtinėse Valstijose atšaukiama 180 tūkst. automobilių, Kanadoje – dar 20 tūkst., rašo „Autonews“.

Nuspręsta atšaukti 2003-2011 m. „Saab 9-3“ ir 2010-2011 m. „Saab 9-5“ modelio automobilius, o taip pat ir 2008-2009 m. „Saturn Astra“. Šiuose automobiliuose priekinėje dalyje vairuotojo pusėje įdiegta „Takata PSDI-5“ oro pagalvės sistema, kuri atšauktiems automobiliams bus keičiama.

Nors atšaukiamų modelių transporto priemonėse dėl šios priežasties niekas nežuvo ir nepatyrė sužeidimų, o taip pat ir nebuvo užfiksuota jokių netinkamo oro pagalvių veikimo atvejų, vis dėlto su „Takata“ oro pagalvėmis siejama mažiausiai 10 mirčių, devynios iš kurių įvyko „Honda Motor Co“ gamybos automobiliuose.

JAV nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija praneša, kad „Takata“ įmonės gamintos oro pagalvės gali išsiskleisti per galingai, dėl ko transporto priemonėje gali pasklisti metalinių detalių, keliančių pajovų keleiviams.

Praėjusią savaitę didžiausios automobilių gamintojos Vokietijoje „Volkswagen AG“, „Daimler AG“ ir BMW atšaukė po 850 tūkst. automobilių, kuriuose buvo sumontuotos tokios pat oro pagalvių sistemos.

Praėjusį mėnesį „Takata“ pranešė, kad netinkamos gali būti daugiau nei 5 mln. automobilių sumontuotos oro pagalvių sistemos, todėl šios transporto priemonės turi būti atšauktos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)