„Jaguar XF“ bus galima užsisakyti su naujos kartos turbodyzeliniu keturių cilindrų 2.2 l darbinio tūrio AJ-i4D varikliu. Vasarą buvo skelbta, kad „Jaguar XF“ su naujuoju dyzeliniu varikliu 1313 km kelionei iš Birmingemo (Jungtinė Karalystė) iki Miuncheno (Vokietija) užteko vieno standartinio bako dyzelino. Gamintojas nurodo, kad vidutinės degalų sąnaudos neviršija 5,4 l/100 km, o CO2 emisija bus 149 g/km.

Naujasis dyzelinis variklis išvysto 190 AG ir pasiekia 450 Nm sukimo momentą, o šie duomenys leidžia 100 km/val. greitį pasiekti per 8,5 sek. Automobilyje montuojama 8 laipsnių automatinė pavarų dėžė bei „Intelligent Stop/Start“ sistema, kuri įdiegta pirmą kartą „Jaguar“ automobiliuose. Šios versijos „Jaguar XF“ kaina Lietuvoje prasidės nuo 156 tūkst. Lt.

Priekiniai žibintai dabar su dviejų funkcijų „HID Xenon“ technologija, todėl jie dabar užima mažiau ploto, tačiau išlieka tokie pat efektyvūs. Galiniai žibintai taip pat buvo atnaujinti panaudojant LED technologiją. Pirkėjams bus siūlomi trys naujos spalvos 17 arba 20 colių ratlankiai. Gamintojų teigimu, automobilyje atnaujintos ir priekinės, ir galinės sėdynės, kurios dabar esą patogesnės.

Trys atnaujintos garso sistemos yra siūlomos „Jaguar XF“ automobiliui. 1200 vatų 17 garsiakalbių sistema, sukurta britų garso sistemų ekspertų „Bowers & Wilkins“, siūlo koncertų salėms būdingą akustiką ir garso kokybę.

Garso sistemoje įmontuota technologija leidžia sistemos atmintyje išsaugoti įrašus iš 10 kompaktinių diskų. Sistemoje taip pat yra galimybės prisijungti MP3 grotuvą, 2 USB jungtis, iš kurių viena yra skirta specialiai „iPod“ muzikos grotuvui, o taip pat ir „Bluetooth“ jungtis, leidžianti groti muzikos įrašus, išsaugotus išmaniajame telefone.

Lietuvos rinkai gamintojo atstovas „Inchcape Motors“ pasiūlys penkias skirtingas XF modifikacijas. Be jau minėto 2.2 l dyzelinio variklio, bus galima pasirinkti 3 litrų dyzelinį, kuris, priklausomai nuo modifikacijos, turi 240 arba 275 AG. Automobilio su tokiu varikliu kaina Lietuvoje sieks nuo 175 tūkst. Lt.

XF modelių šeimos „galva“ – 5.0 l darbinio tūrio benzininis variklis, kuris pasiekia 385 AG ir 515 Nm sukimo momentą. Toks automobilis kainuos nuo 225 tūkst. Lt. Norintiems dar daugiau galios siūlomas toks pat variklis su kompresoriumi, kuris išvysto 510 AG ir 625 Nm sukimo momentą. „Jaguar XFR 5.0 V8 Supercharged“ 100 km/val. greitį pasiekia per 4,9 sek. Mūsų šalyje šis ekstremalus automobilis kainuos nuo 315 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją