Iš pradžių „Apple“ planavo sukurti ir rinkai pristatyti elektrinį automobilį, kuriame būtų įtaisyta autonominio valdymo sistema. Deja, net keli šimtai iš maždaug tūkstančio prie šio projekto dirbusių specialistų šiuo metu arba atleisti, arba perkelti į kitas pareigas.

Galutinį sprendimą dėl to, ar bus tęsiamas šio projekto įgyvendinimas ir kokiu būdu tai galėtų vykti, ketinama priimti iki 2017-ųjų metų pabaigos.

Manoma, kad nuo minties išleisti automobilį „Apple“ pereis prie autopiloto sistemos, kurią būtų galima pasiūlyti automobilių gamintojams, kūrimo idėjos.

Gandai apie „Apple“ konstruojamą automobilį sklando jau nuo pernai metų pradžios. Šiaip ar taip, šis projektas niekada nebuvo oficialiai patvirtintas.

Pasirodė informacijos, kad įmonė aiškinasi elektrinių automobilių įkrovimo metodus ir net įsigijo Berlyne „slaptą“ laboratoriją, kurioje, kaip teigta, rengėsi konstruoti pirmąjį automobilio modelį.

Be to, įmonė pasamdė ne vieną specialistą, seniau dirbusį automobilių gamybos pramonėje. Verta paminėti kad ir buvusį „Tesla“ viceprezidentą bei buvusį „Aston Martin“ vyriausiąjį inžinierių Chrisą Porrittą.

Nereikia pamiršti, kad buvo tartasi ir su Austrijos įmonės „Magna Steyr“ darbuotojais, surinkinėjančiais MINI, „Mercedes-Benz“ ir „Peugeot“ automobilius.

Tuo metu spėta, kad „Apple“ automobilių gamyba gali būti pradėta 2021-aisiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)