Kaip praneša automobilinių naujienų svetainė „Autoblog“, apklausoje dalyvavo per du šimtus didžiausių pasaulio automobilių pramonės įmonių vadovų. Jų buvo prašoma išsakyti prognozes, kurių automobilių gamintojų rinkos dalis artimiausius penkerius metus plėsis arba trauksis.

Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad didžioji dauguma respondentu – net 81 proc. mano, kad artimiausius penkerius metus didžiausią rinkos dalį išsaugos ir net padidins šiuometinis lyderis – „Volkswagen“ koncernas. 70 proc. apklaustųjų mano, kad savo rinkos dalį gerokai padidins BMW. O štai „Hyundai“ ir „Kia“ iki 2018 m. praras šiuo metu užimamą antrąją vietą ir atsidurs penktoje. Taip galvoja 61 proc. apklaustųjų.

Specialistų nuomone 2018 m. net keturios pirmajame dešimtuke esančios automobilių gamintojos bus iš Kinijos. O dažniausiai tarp kompanijų, kurios po penkerių metų praras užimamą rinkos dalį, dažniausiai minėtos „Subaru“ (34 proc. apklaustųjų), „Mitsubishi“ (33 proc. apklaustųjų), „Mazda“ (25 proc. apklaustųjų) ir „Suzuki“ (29 proc. apklaustųjų).

10 didžiausių automobilių kompanijų vieta rinkoje

Kompanija2018 m. prognozė2012 m.
„Volkswagen“11
BMW23
BAIC35
„Toyota“411
„Hyundai/Kia“52
SAIC66
FAW7
„Geely“810
„Nissan“99
„Tata“104


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)