Superautomobilyje sumontuotas 6,9 l V8 motoras su dviem turbinomis. Jo galia siekia net 1370 AG ir 1735 Nm sukimo momentą. Automobilį galima užsiakyti su 7 pavarų mechanine arba 7 pavarų dviejų sankabų pusiau automatine greičių dėže. Pasak įmonės atstovų, jei atsirastų norinčių, patobulinus variklio valdymo bloką galima pasiekti net 1700 AG!

Bet net ir su 1370 AG pasiekiančiu motoru, pasaulyje yra nedaug automobilių, kurie galėtų prilygti „SSC Tuatara“. Iki 96 km/val. automobilis įsibėgėja per 2,5 s ir pasiekia maksimalų 442 km/val. greitį. Įsibėgėti iki 160 km/val. greičio ir sustoti jam užtrunka vos 11,25 s.

Pirmą kartą busimas superautomobilis „SSC Tuatara“ publikai buvo pristatytas 2011 m. Nors gamintojas tikslios kainos neskelbia, tačiau užsiminė, kad jis kainuoja „nuo 1 mln. JAV dolerių“. Kasmet ketinama pagaminti apie 16 „SSC Tuatara“ modelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)