Taigi, štai dvi iš jų: pirmoji – naujojo automobilio pristatymo viešumoje oficiali data yra kovo 31-oji. Antroji – kaip ir žadėjo kompanijos vadovas Elonas Muskas, kompaktiškojo elektromobilio kaina prasidės nuo 35 tūkst. JAV dolerių (apie 31 tūkst. 500 eurų) be suteikiamų subsidijų.

Tačiau gerosios žinios šios markės fanams tik prasideda. JAV elektromobilių įsigijimui taikomos federalinės mokestinės paskatos, sumažinančios perkančiojo pajamų mokestį. Bet to, kai kurios valstijos savarankiškai taiko papildomas analogiškas subsidijas.

Specialistai jau suskubo paskaičiuoti, kad tokiu būdu kai kuriose valstijose „Model 3“ kaina gali „nukristi“ net iki 25 tūkst. JAV dolerių (apie 22 tūkst. 500 eurų).

Kaip pastebi „Autoevolution“, tokia kaina reiškia, kad „Model 3“ bus pigesnis už naująjį „Chevrolet Bolt“. Arba paprasčiau kalbant – tampa praktiškai visose rinkose įperkamu „Tesla“ automobiliu.

Jau svarstoma, kad toks modelis bus itin paklausus mažesnius automobilius mėgstančioje Europoje, todėl „Tesla“ distribucijos centras Nyderlanduose galėtų būti pritaikytas surinkti naujuosius „Model 3“.

Pirmosios naujoko nuotraukos turėtų pasirodyti jau kitą mėnesį. Kol kas didžioji dalis informacijos kruopščiai slepiama, taip pat ir duomenys apie tai, kiek kilometrų „Model 3“ galės įveikti vienu įkrovimu.

Analitikai teigia, kad, atitinkant „Tesla“ dvasią, tai turėtų būti bent šimtu kilometrų daugiau nei gali įveikti pagrindinis būsimas konkurentas JAV rinkoje „Chevrolet Bolt“, kurio rodiklis – 322 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)