Didžiausią intrigą ralyje žada amžinų priešininkų Sauliaus Girdausko su „Škoda Fabia WRC“ ir Roko Lipeikio su „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ kova trasoje. I-oje įskaitoje (buvusioje „Open“) kovojančius ekipažus skiria vos 2 taškai, abiejų ekipažų sąskaitoje – po vieną pergalę šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionate (LARČ).

Po metų pertraukos į trasą sugrįžęs S. Girdauskas, lenktyniaujantis su šturmanu Adrianu Aftanazivu, pirmuose dvejuose LARČ etapuose demonstravo puikų tempą ir, panašu, yra rimtai nusitaikęs į praėjusiais metais R. Lipeikio iškovotą čempiono titulą.

Vienas taškas teskiria ir I-os įskaitos 3-ioje ir 4-oje vietoje esančius Ramūno Čapkausko su Tomu Šipkausku („Mitsubishi Lancer Evo IX“) bei Giedriaus Notkaus su Dalium Strižanu („Subaru Impreza STI“) ekipažus, jiems ant kulnų lipa vos pernai LARČ lenktyniauti pradėjęs Dainius Matijošaitis su šturmanu Mindaugu Čepuliu. Trasoje išvysime ir vienintelį šalyje R4 klasės „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobilį, vairuojamą Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo.

Vasarį vykusio II-o LARČ etapo – Žemaitijos ralio – metu dėl taisyklių pažeidimo gautos 5 min. baudos smarkiai pakoregavo Vytauto Švedo rezultatus. Šiuo metu 6-oje vietoje esantis daugkartinių Lietuvos ralio čempionų V. Švedo ir Ž. Sakalausko ekipažas nuo II-os (N4) įskaitos lyderių Dominyko Butvilo ir R. Vaitkevičiaus atsilieka 8,5 taško. Tad netgi jeigu likusiuose 4-iuose LARČ etapuose Vytautas ir būtų pirmas, D. Butvilui turėtų užtekti visų antrų vietų tam, kad pernai iškovotą ralio vicečempiono vardą pakeistų čempiono titulu.

Antras šioje įskaitoje vos vienu tašku nuo D. Butvilo atsiliekantis Benedikto Vanago ir Irinos Kolomeicevos ekipažas („Subaru Impreza WRX“), trečia vieta prieš III-ią LARČ etapą dalijasi Rokas Kvaraciejus ir Mindaugas Daunoravičius, surinkę vienodai taškų. Praėjusį sezoną iš „Mitsubishi Colt“ persėdusiam į „Mitsubishi Lancer Evo X“ ir stebinusiam vis didėjančiu tempu R. Kvaraciejui Vilniaus ralyje talkins buvęs S. Girdausko šturmanas Audrius Šošas.

Tarp dviem ratais varomų automobilių III-ioje įskaitoje pirmauja dvi pergales šių metų LARČ jau iškovojęs Arūno Lopetaičio ir Ričardo Abelkio ekipažas su „Renault Clio“. Antroje ir trečioje vietoje – ekipažai, lenktyniaujantys „Honda Civic Type R“: Tomas Savickas su Gintautu Leliuku ir Karolis Šiugždinis su Tomu Mickumi.

Paulius ir Ramūnas Nanartavičiai su „Renault Clio“ artimiausią konkurentą - Tomo Stabingio ir Dominyko Veršinsko ekipą IV-oje įskaitoje lenkia net 6 taškais. Tuo tarpu praėjusių metų S2000 klasės čempionams Karoliui Raišiui ir Ryčiui Lukauskui pakilti iš trečiosios į antrą vietą tetrūksta 0,5 taško.

VI-oje įskaitoje tarp lyderių – Linas Vaškys, „Renault Clio“ automobiliu lenktyniaujantis su šturmanu Laurynu Paškevičiumi. Po jų rezultatų lentelėje rikiuojasi Ignas Taletavičius, „Vilniaus“ ralyje važiuosiantis su Dariumi Augūnu („Renault Clio Sport“), ir Remigijus Veikalas su Pranu Švedu („BMW Compact“). Greičiausi tarp standartiniais automobiliais čempionato VII-oje įskaitoje lenktyniaujančiųjų – Konstantinas Gorbas ir Jevgenijus Andriatis su „BMW 318”.

Tarp lenktynininkų žiūrovai išvys ir kaip niekad daug merginų. Be vienintelio lietuviško moterų ralio ekipažo – Joanos Survilaitės ir Vestos Survilienės, Vilniaus ralyje vėl dalyvaus ir ukrainietė Inesa Tuškanova su Irina Jankovskaja, vyrams talkins net 4 šturmanės: I.Kolomeiceva, Inga Lipeikytė, Gabrielė Baubinaitė ir Agnė Vičkačkaitė–Lauciuvienė.

Lietuvos automobilių ralio čempionatą šiais metais sudaro šeši etapai. III-ias – Vilniaus ralis startuos gegužės 26 d. 8 val. Daugirdiškėse, Elektrėnų rajone. Lenktynininkams teks įveikti 237,5 km, iš kurių 110,25 km – greičio ruožais.

Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius



Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)