Kaip ir kiekvienais metais vaikų teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga į turnyrą iš visos šalies padėjo sukviesti kelis šimtus vaikų. Įvairaus amžiaus dalyviai atstovavo savo globos namams ir siekė nugalėti kartingo turnyre, o juos palaikančios komandos varžėsi dėl azartiškiausios komandos titulo.

Vaikus pasveikino ir kartodromo trasa garbės ratą apsuko Lietuvos teisėsaugininkų motociklininkų klubas „Warriors“, Lietuvos policijos patruliai, kariuomenės karo policijos atstovai su savo įspūdingais motociklais. Po šio pasirodymo prasidėjo pirmosios treniruotės ir kvalifikaciniai važiavimai.

Visi vaikai buvo suskirstyti į amžiaus grupes. Tarpuose tarp važiavimų trasoje net kelis kartus pasirodė jaunimo pamėgtas šonaslydžio, vadinamojo „Drifto“ pasaulyje gerai žinomas Norbertas Daunoravičius „Norbė“, tiesiog sužavėjęs vaikus savo važiavimu.

Šventės dalyviai ir jų palaikymo komandos šiemet buvo pasitiktos išties gausiomis pramogomis: Plytinės kartodrome vaikus aplankė Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos atstovai, kurie pamokė kaip saugiai elgtis su ginklais ir supažindino visus norinčius su savo veikla.

Prie renginio prisidėjo ir Karo istorijos klubas „Wiking“, įmonė „Skynet“ pasirūpino batutu vaikams ir cukraus vata, tad jų dėka diena tikrai vaikams neprailgo.

Per pietų pertrauką kareiviška koše vaikus pavaišino ir nedidelį koncertą surengė Gražvydas Sidiniauskas, vaikai palaikė dainininką gausiai aplodismentais bei panoro po pasirodymo įsiamžinti su juo, o pats Gražvydas nusifotografavo su renginyje savo lenktynių techniką demonstravusiu daugkartiniu Lietuvos čempionu ir prizininku Ramūnu Čapkausku.

Ramūnas į kartodromą atvežė net du lenktyninius automobilius, kuriais surengė įspūdingą pasirodymą kartodromo trasoje.
Šių metų E. Bičkausko vardo vaikų kartingo turnyrą laimėjo Egidijus Porozovas, o pagal grupes vaikų rezultatai pasiskirstė taip:

Merginų klasė

I-a vieta Greta Steponavičiūtė;
II-a vieta Ieva Gaižauskaitė;
III-ia vieta Smiltė Baliukaitė.

Vaikinai 12-14metų:

I-a vieta Edvard Zamaro;
II-a vieta Ričard Milevskij;
III-ia Aleksas Kralikauskas.

Vaikinai 15-16metų:

I-a vieta Egidijus Žalys;
II-a vieta Egidijus Porozovas;
III-ia Aivaras Brizinskas.

SUPER FINALAS:

I-a vieta Egidijus Porozovas;
II-a vieta Egidijus Žalys;
III-ia vieta Edvardas Zamaro.

E. Porozovui įteikta E. Bičkausko taurė, medalis, tortas, Nepriklausomybės akto kopija, kuria kasmet pasirūpina pats turnyro iniciatorius, bei kelionė į Europos parlamentą nugalėtojui ir jo draugams bei auklėtojui, kurią parūpino europarlamentaras Rolandas Paksas.

Kiti prizininkai ir savo grupių nugalėtojai apdovanoti taurėmis, medaliais, socialinės apsaugos ir darbo ministrės įsteigtais dovanų kuponais į Vichy parką bei „Nemuno“ keptais tortais bei gavo gausybę kitų praktiškų dovanų.

Azartiškiausios komandos:

I- a vieta Lietuvos katalikų moterų sąjungos vaikų ir jaunimo paramos centras;
II –a vieta Obelių vaikų globos namai;
III-ia vieta Panevėžio Algimanto Banzos kūdikių ir vaikų globos namai.
IV-a vieta Jonavos rajono vaikų globos namai.

Pirmąjai vietai atiteko Krašto apsaugos ministerijos taurė ir puiki Lietuvos policijos dovana – ekskursija į bet kurią pasirinką vietą Lietuvoje. Antrai vietai taip pat atiteko Krašto apsaugos ministerijos taurė bei ekskursija į generolo Jono Žemaičio karo akademiją.

Nei vienas iš atvykusių vaikų neliko užmirštas ir iš „Plytinės“ kartodromo išvažiavo ne tik su geromis emocijomis bet ir su dovanomis, o kiekvienas atvykęs į turnyrą dalyvavo ir loterijoje, kurioje laimėjo naudingus vasariškus prizus.

Renginio organizatoriai didžiuojasi šiuo projektu ir tikisi, kad kitais metais šis jau tradicija tapęs renginys sulauks dar didesnio visuomenės dėmesio ir palaikymo bei dėkoja visiems, prie jo prisidėjusiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją