Penktadienio greičio ruožai

Naktiniai greičio ruožai bus tikras iššūkis ne tik sportininkams, bet ir ralio fanams. Didele dalimi tai techniški ir siauri greičio ruožai, su ribotomis galimybės stebėti privažiavus iš šono. Dukart važiuojamas GR1/3 startuos 19.00 ir 20.45 val. Daugiausia žiūrovų sugužės į organizatorių paruoštą A zoną šalia Kvyklių gyvenvietės, kur laukia aštrūs, bet siauri tramplinai. Tai greita ir techniška vieta, tačiau reikės apsišarvuoti kantrybe atvykstant ir išvykstant.

Jau tradiciškai gana populiarus posūkis prie geležinkelio pervažos, ties kryžiumi. Tai techniška vieta, kur įdomu stebėti skirtingų ekipažų stabdymo kelią. Tiesa, matomumas ribotas, teks pakulniuoti, ir svarbu nestovėti posūkio išorėje.

Siaurą ir greitą trampliną galima rasti keli šimtai metrų nuo starto, tačiau jokiu būdu negalima stovėti tramplino vidinėje dalyje arba už tramplino.

GR2/4, kuriame sportininkai startuos 19.35 ir 21.20 val., yra daugiau šoninio privažiavimo galimybių, tačiau tik tiems, kurie turi kantrybės naktį blaškytis miškais. Mažiau atkakliems žiūrovams patogiausia nuo Utenos plento atvykti Kuktiškių keliu, iki pat greičio ruožo. Ten laukia sankryža iškart už tramplino po ilgos tiesiosios, kur visko gali nutikti. Vidinėje posūkio dalyje, atokiau nuo kelio, galima saugiai stebėti greitėjančius automobilius.

Verta dėmesio aštrių tramplinų serija Mintaučių gyvenvietėje. Ten taip pat galima atvykti iš šoninio privažiavimo, tačiau teks ilgai vingiuoti Kuktiškių miškais.

Šeštadienio greičio ruožai

GR5 pirmi automobiliai pasirodys jau nuo 9.10 val ryto. Patogiai privažiavus nuo Utenos plento link Pakalnių gyvenvietės, atsiremsite į greičio ruožą. Paėjus apie šimtą metrų GR kryptimi, rasite pavojingą trampliną. Saugiausia stovėti gerokai už tramplino, pasislėpus už solidžių medžių, kur galėsite mėgautis šauniais vaizdais. Žiūrovų kiekis – ribotas.

Naujas greičio ruožas GR6/9 lenktynininkams pateiks sudėtingą siurprizą. Startai ten 9.40 ir 13.15 val. Tai itin sudėtingas ir techniškas greičio ruožas, tačiau patogių vietų stebėjimui – nedaug. Patogiausia bus eiti kelis šimtus metrų nuo finišo, tačiau tai siaura ir aštri trasos dalis, kur lenktynininkai vengs rizikuoti. Pasiekus mišką, galima rasti pavojingą trampliną, kur gali suveikti sportininkų klaidos faktorius.

GR7/8, startuosiantis 10.40 ir 12.20 val. puikiai žiūrovams pažįstamas greičio ruožas su organizatorių paruošta stebėjimo zona netoli Biliakiemio gyvenvietės. Stebėjimo taškas prie pripučiamo tramplino – itin patrauklus, tačiau tik belieka įsivaizduoti, kokia žiūrovų minia ten sugužės.

Alternatyviai, kaip visada, galima rasti šaunių vaizdų prie Šeduikių miestelio, ypač pavojingas posūkis yra prieš sankryžą.

GR10/11 taip pat finišuos pro tą pačią B žiūrovų zoną, tačiau prasidės prie Klykių ežero. Startas - 14.25 ir 16.05 val. Posūkis Šeduikių miestelyje – vertas dėmesio. Taip pat verta eiti kelis šimtus metrų nuo starto – ten laukia techniški, bet greiti posūkiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)