Praėjusiais metais V. Švedas „Rally Classic“ etape finišavo antras, bet tai jam nesutrukdė išpildyti savo garsiai išsakyto noro – pelnyti 2015 m. Lietuvos ralio čempiono vardą.

Šiais metais viskas kiek kitaip – pasibaigus šešiems etapams, sportininkas laikosi 8 vietoje. Viduryje sezono patirta rankos trauma kiek sujaukė rezultatus turnyrinėje lentelėje, tačiau paskutiniam etapui besiruošiantis V. Švedas teigia, kad dalyvavimas „Rally Classic“ vis tiek labai svarbus ir laukiamas, o spėlioti rezultatų jis nesiryžta.

„„Rally Classic“ etapą mano ir Žilvino Sakalausko ekipažui pavyko laimėti keletą kartų, dar kelis kartus pergalę varžovams padovanojome pačioje lenktynių pabaigoje, todėl kažką prognozuoti – labai sunku.
Šiemet būtent šios lenktynės, kaip ir dažniausiai, lems 2016 metų Lietuvos ralio čempiono titulo laimėtoją, todėl dauguma sportininkų bus dvigubai motyvuoti pasiekti pergalę ne tik šiame etape, bet ir visame čempionate. Visi spręs savo užduotis: vieniems reikės pergalės, o kitiems – neleisti laimėti varžovams, norint likti sezono lyderiais. Manau, kad šie veiksniai tikrai sukurs didelę intrigą“, – mintimis dalinosi V. Švedas.

Druskininkų-Lazdijų etapui besiruošiantis sportininkas pasakoja, kad pasiruošimo darbai vyksta sklandžiai. Po itin įtemptos rugsėjo pradžios, kuomet teko dalyvauti trijose skirtingose lenktynėse per keturias savaites, dabar lenktynininkui atėjo kiek ramesnis metas, kai nebereikia treniruotis naktimis, o užtenka ir standartinių darbo valandų.
Vytautas Švedas

„Smagu, kad dalyvių lauks naujos trasos. Nors naujovės visą laiką iš ekipažų reikalauja daugiau koncentracijos ir rizikos, bet tai tikrai daro varžybas įdomesnėmis. Naktiniai greičio ruožai taip pat yra savotiška egzotika ir papildomas išbandymas, nes Lietuvoje jie – retenybė. Naktinio ralio specifika gali pasitarnauti patyrusiems ralio pilotams, tačiau atnešti sąmyšio mažiau praktikos turintiems šturmanams, nes orientuotis tamsoje tikrai nėra lengva. Taigi, stenogramos tikslumas ir paskaičiuota rizika bus kertiniai raktai į pergalę“, - teigė V. Švedas.

Besiruošiant vienai didžiausių švenčių Lietuvos autosporto kalendoriuje, vienas garsiausių Lietuvos lenktynininkų džiaugiasi, kad Lietuvos automobilių ralio lygis išaugo tokiu greičiu, kad šiuo metu be konkurencijos yra geriausias Pabaltijyje ir vienas geriausių Rytų Europoje.

Paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas „Rally Classic“ 2016 vyks spalio 14-15 d. Druskininkų ir Lazdijų apylinkėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)