„Važiuodami pamatėme dulkių giltinę, kuri, ačiū Dievui, nenuvedė mūsų kur nors į miškus tarp medžių, – po pirmos ralio dienos juokavo Deividas Jocius. – Man dar taip nėra buvę. Per tokius tirštus dulkių debesis nesu važiavęs. Buvo sunku. Vien dėl prasto matomumo jungti vis žemesnę pavarą ir kaskart galvoti, ar tu vis dar esi ant kelio, tikrai nelengva.“

D. Jocius pastebėjo, kad priekyje važiavę ekipažai ėmėsi gudrybės: kas minutę turėję startuoti lenktynininkai tyčia vėluodavo į greičio ruožų startą tikėdamiesi, kad uždelsta papildoma minutė jiems užtikrins geresnį matomumą trasoje. Kiekviena pavėluota minutė sportininkams kainavo po 10 baudos sekundžių, tačiau daugeliui tai pasirodė geresnė išeitis nei lėtas važiavimas varžovų sukeltose dulkėse. Sykį šiuo pavyzdžiu pasekė ir kauniečių ekipažas.

„Neliko kito pasirinkimo. Trečiame greičio ruože bandėme ir mes startuoti ne po vienos, bet po dviejų minučių. Vis dėlto ir tai nedavė šimtaprocentinės naudos. Buvome greitesni už priekyje važiavusį ekipažą, todėl greitai pavijome dar nespėjusius išsisklaidyti jo sukeltus dulkių kamuolius. Šiai akimirkai važiavimas atrodo labai nesaugus. Net ir nevažiuojant pilnu pajėgumu, išlieka labai didelė avarijų rizika. Jei taip ir toliau, neketinu nutrūktgalviškai lėkti. Reikia pagaliau saugiai atvažiuoti iki pat finišo“, – po pirmos dienos pasirodymo kalbėjo D. Jocius.

Po trijų greičio ruožų, kurie sudarė beveik trečdalį visos ralio trasos, „MVP Racing“ komandos „Mitsubishi Lancer Evo IX“ automobiliui rimtesnės mechanikų pagalbos neprireiks. Pagrindinė aptarnaujančio komandos personalo užduotis, anot D. Jociaus, – kruopščiai išsiurbti visą automobilį: „Vietomis miškuose kelio provėžos buvo tokio gylio, kad į jas atsimušdami matėme, kaip smėlis kyla virš stogo. Jo pateko visur. Protarpiais jautėmės kaip Dakare važiuojantis Benediktas Vanagas.“

Dar prieš ralio pradžią bandomajame greičio ruože geriausią rezultatą pademonstravęs D. Jociaus ir Donato Zvicevičiaus ekipažas pagal preliminarius rezultatus po pirmos varžybų dienos bendroje įskaitoje žengia penktas, o savo klasėje užima antrą vietą.

Lenktynininkai tikisi, kad šeštadienį vasarišką kaitrą bent trumpam pakeis lietus. Antraip, pasak jų, startinė pozicija neturės didelės reikšmės, mat vis tiek teks važiuoti dulkėse. Šeštadienį sportininkai turės įveikti likusius šimtą „Utenos ralio“ trasos kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją