Atliktas tyrimas parodė, kad Dakaro ralį aktyviai sekė net 7 iš 10 Lietuvos gyventojų, o labiausiai jis domino 40-50 metų vyrus. Tačiau automobilių sportas įdomus ir daliai moterų – save aktyviomis Dakaro gerbėjomis įvardino 28 proc. dailiosios lyties atstovių. Patys didžiausi ralio gerbėjai gyvena centrinėje ir šiaurės Lietuvoje.

Bendrovės užsakymu atlikto tyrimo duomenys rodo, kad net 51 proc. tyrimo dalyvių galėtų pasakyti, kokios lietuvių komandos dalyvavo šių metų Dakaro ralyje, o paprašius įvardinti lenktynininkus, 9 iš 10 respondentų minėjo Benediktą Vanagą. Šis lenktynininkas yra žymiausias Dakaro lietuvis, o jo ir kitų šalies atstovų rezultatus Dakaro ralyje gyventojai dažniausiai sekė per televiziją ir internetu.

Dakaro ralio žinomumo Lietuvoje mastas – unikalus. Sunkiai rastume kitą tokį užsienyje vykstantį sporto renginį, kuris būtų tiek žinomas ir taip aktyviai bei plačiai sekamas mūsų šalies gyventojų, - sako „General Financing“ generalinis direktorius Konstantinas Balakinas. – Labai džiugu, kad Dakaro ralis suvienija tiek daug šalies gyventojų, skatina juos palaikyti lietuvių komandas, augina jų patriotiškumą ir pasididžiavimą savo tautiečiais bei šalimi“.

2014 m. lapkričio mėnesį Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) užsakyta ir „Spinter“ atlikta sociologinė visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad automobilių sportas Lietuvoje užima trečią vietą. Juo domisi 16 proc. šalies gyventojų, o populiarumu jis tik vienu procentu nusileidžia antroje vietoje esančiam futbolui. Pirmoje populiariausių sporto šakų sąrašo vietoje yra krepšinis – juo domisi 55 proc. gyventojų.

Pranešime akcentuojama, kad visuomenės nuomonės apklausą „General Financing“ užsakymu atliko „Idea media“. Internetinės apklausos būdų buvo apklausti 20-60 m. amžiaus Lietuvos gyventojai. Taip pat naudoti „Mars Walkers“ atlikto vartotojų tyrimo duomenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)