Po pirmosios ralio dienos D. Butvilas taip pat užėmė trečiąją vietą, tačiau intriga išliko iki pat finišo.

„Pirmoje dienos pusėje sekėsi sunkiai. Antrame ruože pračiuožiau vieną sankryžą, nes per pūgą nemačiau posūkio, o kelio gale žybsinti stovinčio malūnsparnio lemputė buvo apgaulingai panaši į kito automobilio galinį žibintą. Tada trečiame ruože papuolėme į visišką pūgą. Praradome turėtą persvarą ir antroje ralio dalyje nutariau atsikovoti trečiąją podiumo vietą. Dar turėjau greičio rezervo ir į ralio pabaigą pripratau prie „Subaru“, – mintimis dalijosi D. Butvilas.

Lenktynininkas džiaugiasi, kad atkakli kova su latviais M. Svilis ir J. Vorobjovs baigėsi sėkmingai.

2015 metų „Rally Liepaja“ turbūt ilgam lenktynininkams įstrigs į atmintį dėl ypač dažnai besikeitusių oro sąlygų. Pirmosios dienos pabaigoje dalyviams sunkumų sukėlė gausi šlapdriba, tačiau antrąją dieną oras pasikeitė ir prasidėjusi stipri pūga sukėlė nemažų problemų daugeliui sportininkų.
D. Butvilas Europos ralio čempionate

„Vėjas šiandien daugiau nei 30 m/s greičiu sniegą tiesiog pūtė tiesiai į stiklą. Vietomis matomumas svyravo nuo „nieko“ iki 50 metrų. Matyti trasą buvo išties sudėtinga, jau nekalbant apie puikius rezultatus. Tačiau oro sąlygos visiems buvo vienodos“, – pasakojo D. Butvilas.

Jam pritarė ir šturmanas K. Helleriu: „Oro sąlygos buvo sudėtingos ir buvo tikrai nelengva bandant išlaikyti automobilį ant kelio“.
D. Butvilas

Nepaisant visko, D. Butvilas neslepia džiaugsmo. Jo teigimu, ši iškovota pozicija buvo tikrai netikėta: „Esu labai patenkintas tokiu finišu. Nors ralis buvo vienas sunkiausių mano karjeroje, jis taip pat ir vienas labiausiai džiuginančių. Esu labai dėkingas gausiam būriui fanų, kurių netrūko trasose ir prie kompiuterių ekranų. Be galo džiaugiuosi iškovota pozicija ir tikiuosi, kad tai yra sėkmingų metų pradžia“.

2014 metais Dominykas Butvilas su šturmanu K. Helleriu dalyvavo Lenkijos ralio čempionate ir su „Subaru Impreza WRX STI“ pelnė vicečempionų titulus.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujausių modelių pristatymų ir žinių iš autosporto trasų iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)