Kartu su Austrijos, Švedijos, Meksikos, Čekijos, Vokietijos ir Slovakijos sportininkais jose besivaržantis Lietuvos lenktynininkas Robertas Kupčikas, prieš šešerius metus jau tapęs šios serijos nugalėtoju, šįsyk susitiko „Red Bull Ring“ (Austrija) lenktynių žiede, kuris šalies automobilių sporto gerbėjams geriau žinomas kaip buvusi „Formulės 1“ A1 Ring trasa, į kurią, beje, kitais metais vėl grįžta automobilių sporto karalienė.

Šeštadienį vyko laisvosios treniruotės ir kvalifikacinės varžybos, kuriose sportininkai kovojo dėl geresnių starto pozicijų ir kurios šios serijos lenktynėse yra itin reikšmingos.

Deja, didelė sėkmė lietuvio šiandien nelydėjo. R. Kupčikas rytdienos lenktynėse startuos tik iš devintosios pozicijos.

„Šeštadienio kvalifikacinės varžybos buvo itin atkaklios, nes vienos sekundės intervale startines pozicijas pasiskirstė net 13 dalyvių“, - telefonu iš Austrijos Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ pasakojo R. Kupčikas.

Įskaitiniai taškai lietuviui, beje, kaip ir jo varžovams, reikalingi kaip oras. Likus iki pirmenybių pabaigos dar trijų etapų, įskaitant rytdienos batalijas, lenktynėms R. Kupčikas su 192 taškais užima septintą vairuotojų įskaitos vietą.

„Volkswagen Castrol Cup“ žiedinių lenktynių serijos lyderis Mateuszas Lisowskis surinko 266 taškus. 10 taškų mažiau Jakubo Litwino sąskaitoje, o 251 tašką pelnęs švedas Rasmus Marthenas irgi alsuoja lyderiams į nugarą.

Ketvirtąją – šeštąją vietas kol kas užima Lenkijos sportininkai Janas Kisielis (247 t.), Krystianas Korzeniowskis (232 t.) ir Maciejus Steinhofas (206 t.)

Sekmadienį Austrijoje vyks dvejos „Volkswagen Castrol Cup“ serijos lenktynės. Pirmosios – po pietų, o antrosios – vėlai vakare.

R. Kupčikas didesnes viltis deda į antrąsias lenktynes, kuriose startinės pozicijos suteikiamos atvirkštine tvarka pirmosiose lenktynėse sportininkų iškovotoms vietoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją