Jau trečiajį sezoną profesionaliame drifte pradėsiantis Aurimas nekantrauja – vos pasibaigus sezonui ėmėsi pasiruošimo naująjam ir tikisi šiemet išvengti praeitų metų istorijos. Tą kartą pakviestas dalyvauti „Arena Motor Show“ renginyje, Žalgirio arenoje, mechaniko duoną kremtantis jaunuolis organizatoriams aptakiai pasakojo, kad yra „praktiškai pasiruošęs“ startui, nors buvo pasiruošęs geriausiu atveju automobilio dažymui.

„Man paskambina Antanas, kuris organizavo renginį ir klausia, ar viskas gerai, ar būsim laiku ir panašiai, aš be abejo linksiu galva ir sakau, jog mes tikrai pasiruošę ir šio šanso pasirodyti arenoje tikrai nepraleisim, tik liko keletas paskutinių smulkių niuansų“, - prisimena pilotas.

Smulkūs niuansai tuo metu buvo variklis, bei kitos esminės detalės, sėkmingai išdėliotos ratu ant garažo grindų. Likus trims paroms iki renginio, Aurimas su keletu kolegų plušo per naktis, teko skolintis nemažas sumas pinigų, tik tam, kad išnaudotų gautą progą.

„Jau buvom praktiškai viską pasiruošę, trūkom kelių detalių, kurių niekas jau nebeskolino, tad stovėjom ant bedugnės krašto, kai mums pagalbos ranką ištiesė „StartLine Chip Tuning“ kompanija, kuri jau turėdama labai stiprų pilotą varžybose, neatsisakė padėti ir mums“, - prisimena Aurimas.

Taip senas baltas BMW papildė dalyvių gretas ir nors „išvengė“ prizinių vietų, džiaugėsi gerai patikrinęs draugų kantrybę ir atsidavimą.

Šiemet, komandos strategija jau kitokia. Viso 5 drifterius suvienysianti „Ride it Out“ ekipa iš tiesų baigia pasiruošimą šių metų startui ir tikisi pateisinti fanų ir rėmėjų lūkesčius.

„Dabar esam penkiese ir tam yra labai paprastas paaiškinimas: vienas moka gerai dažyti, kitas virinti, trečias lituoti, ketvirtas nepėsčias variklio skyriuje ir t.t. Vieni kitiems padedame, kompensuojame žinių ir įgūdžių trūkumą ir taip pasiruošėme 5 automobilius iš kurių du tikrai keliaus į „Autoplius“ Lietuvos drifto čempionatą, kiti savo jėgas bandys žemesnio lygio varžybose ir treniruotėse“, - pasakoja viena iš komandos jaunųjų vilčių Ignas Klimavičius.

Jis, kartu su Algirdu Jančiuku, bei Ignu Tamulevičiumi užsiims mėgėjiško drifto programa, o jau minėtas Aurimas ir sparčiais tempais savo kelią į drifto olimpą klojantis Arūnas Černevičius sieks pripažinimo tarp stipriausiųjų.

Pastarojo kauniečio iniciatyva, tobulėjimo sparta ir atsidavimas neliko nepastebėti ir kitų šio sporto atstovų, tad Arūnui jau dabar žadamas „Metų naujoko“ titulas.

„Metų naujoku bus arba Arūnas arba Norbertas – realiai nelabai žinau daugiau stabiliai važiuojančių vairuotojų, kurie šiemet pakils į PRO lygį, o jei ir pakils, tai turės gerokai pasistengti kad vieną arba kitą nurungtų“, - kolegos sėkme neabejoja Aurimas.

Iki oficialaus sezono atidarymo likus keletui mėnesių, o garažo darbams einant į pabaigą, komandos dėmesys nukreiptas į jiems kol kas nevisiškai suprantamą sritį – rėmėjų paiešką.

„Ne paslaptis, kad šis sportas nėra pigus, kaip ir bet kuris kitas, tad ieškome būdų sau palengvinti finansinę dalią. Tiesa, bandydami mokytis iš gerų pavyzdžių, kaip turbūt geriausiai žinomas Benediktas Vanagas, dar turim gerokai pasukti galvą, ką iš tiesų turime daryti, kad po sezono rėmėjai liktų patenkinti ir norėtų su mumis toliau dirbti. Bet mano galva, tai yra būtina ir su laiku išmoksim ir to“, - entuziastingai porina A. Vaškelis.

„Autoplius“ Lietuvos drifto čempionatas savo starto sulauks jau gegužės mėnesį, panašiu metu startuos ir „Semi-Pro“ lygio varžybų serija. Viso planuojama surengti 12-13 oficialių įskaitinių čempionatų renginių, kurie išsidėstys po visą Lietuvą ir leis tautiečiams pamatyti kokybiškas šonaslydžio kovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją