Jie lyderiais tapo nuo pat lenktynių pradžios ir iki pat dešimtojo greičio ruožo finišo įgijo 1 min. 15,3 sek. persvarą prieš artimiausius persekiotojus.

Antrąją vietą ralyje užėmė didesnių bėdų ir klaidų išvengę Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas ("Mitsubishi Lancer EVO IX"), o trečiąją absoliučios įskaitos vietą užėmė Vytautas Švedas ir Audrius Šošas ("Mitsubishi Lancer EVO X; atsiliko 1 min. 50,4 sek. nuo lyderio).

Tiesa, šiam ekipažui buvo skirta 5 minučių bauda, kurią kol kas teisėjai yra panaikinę: jeigu V. Švedui vis dėlto bauda bus patvirtinta, į trečiąją vietą pakils Benediktas Vanagas ir Irina Kolomejceva ("Subaru Impreza"; atsilikimas 1 min. 55,7 sek. nuo lyderio).

Intriguojančiame ralyje startavo 45 ekipažai. Pirmąją lenktynių dieną sportininkams reikėjo įveikti šešis greičio ruožus. Varžybos baigėsi jau sutemus, kai ekipažams reikėjo du kartus įveikti patį ilgiausią ralyje 21 km greičio ruožą. Nors buvo laukta, kad naujuose ir sportininkams nepažįstamuose greičio ruožuose bus daug avarijų, lenktynininkai su šiais išbandymais susidorojo. Vakare jie turėjo įveikti neįskaitinį greičio ruožą Rietavo centre: Rietavo mero Antano Černeckio taurę iškovojo Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas ("Mitsubishi Lancer EVO X"), kuris sugebėjo labai nedaug aplenkti viešnių iš Rusijos - Inesos Tuškanovos ir Natalijos Potapovos ekipažą.

Dar vieną specialų prizą už geriausią rezultatą "Žemaitijos" automobilių ir motociklų sporto komplekse pelnė Vytautas Švedas, šiame ralyje važiavęs su Audrium Šošu ("Mitsubishi Lancer EVO X"). Tačiau V. Švedo ir D. Butvilo ekipažai dėl absoliučios pergalės nekovojo. V. Švedas prarado daug brangaus laiko dėl pradurtos padangos, D Butvilas pačioje ralio pradžioje išlėkė iš trasos ir prarado apie dvi minutes. Galutinėje įskaitoje D. Butvilas užėmė ketvirtąją vietą. Dar vienas favoritų ekipažas - Rokas Lipeikis ir Inga Lipeikytė ("Mitsubishi Lancer EVO VIII") - "Žemaitijos" kroso trasoje irgi keitėsi sulankstytą ratlankį, todėl prarado apie penkias minutes ir liko vienuoliktas.

Tarp dviem ratais varomą techniką pasirinkusių ekipažų greičiausiai važiavo Paulius ir Ramūnas Nanartavičiai ("Renault Clio"). Šis ekipažas bendroje įskaitoje užėmė keturioliktąją vietą.

Ralio laimėtoju tapęs Saulius Girdauskas po finišo neslėpė džiaugsmo - šis lenktynininkas ralį paskutinį kartą buvo laimėjęs 2009 metų pradžioje, kai buvo greičiausias žiemos ralio trasoje.

"Viskas gerai, esame patenkinti. Automobilis didesnių problemų nekėlė, nors negaliu teigti, kad viskas buvo labai gerai. Su nauju šturmanu puikiai sutarėme - jis savo srities profesionalas. Ar drauge su juo važiuosime ir toliau, dar negaliu pasakyti. Bet pergale tikrai džiaugiuosi, geras jausmas", - sakė ralio "Žemaitija" nugalėtojas S. Girdauskas.

Ralio "Žemaitija 2012" atskirų klasių nugalėtojai:

1 klasė

Saulius Girdauskas/Adrianas Aftanazivas, "Škoda Fabia WRC"

2 klasė

Vytautas Švedas/Audrius Šošas, "Mitsubishi Lancer EVO X"

3 klasė

Arūnas Lopeiatitis/Ričardas Abelkis, "Renault Clio"

4 klasė

Paulius Nanartavičius/Ramūnas Nanartavičius, "Renault Clio"

6 klasė

Remigijus Veikalas/Pranas Švedas, BMW Compact

7 klasė

Vaidotas Žala/Žygimantas Augustas Žala, BMW 318.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)