Merginų laukė stipri konkurencija, kadangi ralyje dalyvavo tituluoti sportininkai iš Latvijos ir Lietuvos.

Starto liniją kirto 35 ekipažai, kurie turėjo įveikti 8 greičio ruožus. (146,5 km trasa 71,4 km greičio ruožais).

Per visas varžybas merginos išlaikė stabilią trečią vietą absoliučioje įskaitoje.

"Iš vakaro sulaukėme stipraus lietaus, todėl kelio danga tapo slidi. Greičio ruožai tapo sunkesni atsižvelgiant į tai, kad jų konfigūracija bei charakteristika ir taip sudėtinga. Trasa reikalavo didelio susikaupimo bei dėmesio. Greičio ruožuose kelias keitėsi iš siauro į platų, posūkiai - nuo staigių iki greitų", - sakė ekipažo atstovės.

"Stengėmės važiuoti kuo rezultatyviau, bei stabiliau kirsti kiekvieno greičio ruožo finišą. Ir mums tai beveik pavyko. Žinoma neapsiejome ir be nuotykių bei netikėtumų, - teigė I. Jankovskaja, - Pirmame greičio ruože, įsibėgėjus tiesiąja ir šokus nuo tramplino automobilį sumėtė slidžiame kelyje, ir tik Inesos patirtis bei gabumai leido jam nenuslysti nuo kelio. Antrame greičio ruože staigiame posūkyje netikėtai kelio danga tapo labai puri, klampi".

Merginų automobilis užklimpo ir užgeso, tačiau tai nesutrukdė joms pasiekti finišo ir greičio ruože vėl finišuoti trečioms. Žinoma, buvo prarastos vertingos ir brangios sekundės.

Šeštame greičio ruože taip pat laukė netikėtumai: merginų tykojo didžiausias šių varžybų incidentas. Automobilis po tramplino nusileidęs ant kelio nepataikė į posūkį ir išslydo iš kelio.

"Buvo nejauku. Tiesiojoje išvystėme didelį greitį, joje taip pat buvo daug tramplinų. Paskutinį trampliną įveikėme dideliu greičiu, o po jo laukė nedidele kelio atkarpa ir staigus kairysis posūkis. Nespėjome sustabdyti, automobilis čiuožė šonu tiesiai į mišką. Ten buvo daug žiūrovų. Žmonės tikriausiai išsigando, nes nelabai malonus reginys, kai tokiu greičiu į juos čiuožia automobilis. Tačiau viskas baigėsi laimingai.

Nučiuožėme tiesiai į miško keliuką ir neužkabinome nieko, niekur neatsitrenkėme. Svarbiausia, kad nepasimetėme, toliau tęsėme lenktynes tokiu pačiu ritmu. Tuomet aš prisiminiau pirmas savo pamokas šturmano kėdėje, kai man pasakojo apie įmanomus įvykius, avarijas ir psichologiją. Visgi pamokos nenuėjo veltui", - pasakojo I. Jankovskaja.

Laimingai finišavusios merginos namo šį kartą grįžo su trečios vietos absoliučioje iškaitoje taurėmis ir diplomais, taip pat iškovojusios trečią vietą galingiausioje AWD automobilių klasėje.

"Solisun Girls Racing Team" merginos nepamiršo ir kitų varžybų dalyvių: jiems jos padovanojo komandine atributiką - marškinėlius, kepuraites bei savo komandos kalendoriukus.

"Utenos pavasario 2012" "Mgear taurės" I-as etapas:

1. Samuitis Martynas/ Šaučikovas Ramūnas
2. Michalauskas Eugenijus/ Šeblevičius Adomas
3. Tuškanova Inessa/ Jankovskaja Irina
4. Ramonas Gediminas/ Celiešius Gediminas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją