Nors pirmoje šeštadienio specialioje užduotyje – slalome prie Šiauliuose esančio prekybos centro „Tilžė“ – geriausią rezultatą pasiekė 2013 m. antrosios vietos laimėtojai Vytis Pauliukonis ir Audrinius Gulbinas („Subaru Impreza“), jie vis dar priversti vytis lyderius.

Po 15 iš 25 specialių užduočių lenktynėse pirmauja taip pat „Subaru Impreza“ automobiliu važiuojantys Vinco ir Gyčio Gerdžiūnų ekipažas. V. Gerdžiūno trofėjų kolekcijoje – iš A. M. Brazausko ir V. Adamkaus gautos Prezidento taurės, tad jis artėja link trečiojo analogiško ralio pergalės. Kol kas V. Gerdžiūno ir V. Pauliukonio ekipažus skiria 11 sek.

Šeštadienį lenktynes iš antros pozicijos pradėjo, tačiau vienu laipteliu žemiau smuktelėjo Kęstutis Bielevičius ir Tadas Zdanavičius („Subaru Impreza“). 2012 ir 2013 m. ralį „Aplink Lietuvą“ laimėję Tomas Ramanauskas ir Vytautas Kazeliūnas („Subaru Impreza“) nuo lyderių atsilieka 1 min. 2 sek. ir užima 4-ąją vietą.

SG1600 klasėje kol kas greičiausi Darius Saulevičius ir Laima Valikonytė („Toyota Yaris“), jie bendroje įskaitoje užima 6-ąją vietą.

Vytautas Venclovas ir Steponas Mickevičius (BMW 318) pirmauja SG2000 klasėje.

Tarp neįgaliųjų vairuotojų savo klasėse šeštadienio popietę pirmavo Jono ir Luko Balkauskų (BMW 320) bei Raimondo Milevskio ir Jono Klastaičio („Mitsubishi Colt“) ekipažai.

Vėlyvą šeštadienio vakarą ralio dalyviai pasieks Vilnių, kur prie „Litexpo“ jų laukia paskutinė dienos ir priešpaskutinė ralio specialioji užduotis. Sekmadienio rytą tą pačią slalomo trasą ekipažai turės įveikti jau šviesoje – tada ir paaiškės, kas taps varžybų nugalėtojais.

Iškilmingas ralio „Aplink Lietuvą“ finišas S. Daukanto aikštėje sekmadienį 14 val.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją