Paradoksalu, tačiau tokia draugija bene pirmą kartą džiaugiasi ir tikrieji sprinteriai – vadinamojoje B lygoje besivaržantys sportininkai.

Nuotaikų rokiruotės priežastis labai paprasta. Į ralio sprinto čempionato varžybas norėdami pasitreniruoti ir anksčiau atvažiuodavo vienas kitas „tikro“ ralio profesionalas. Tačiau, kai šie vyrai, vairuojantys gerokai galingesnę techniką, užsiregistruoja ir į Ralio sprinto įskaitą, tikrieji sprinteriai beveik visuomet likdavo greta apdovanojimų pakylos – konkuruoti su pvz. LARČ pirmosios įskaitos bolidais tas pats, kas mėginti baseine pasivyti plaukiką, naudojantį pelekus...

Įsiklausę į šias pastabas LASF strategai nutarė nubrėžti aiškią takoskyrą tarp A ir B ralio lygos, išimtį padarydami tik SG klasei – standartinius automobilius vairuojantiems sportininkams leidžiama startuoti abiejuose čempionatuose.

Kur geriausia po stebėti pirmąjį ralio elito pasirodymą? „Užventis 2016“ greičio ruožai uždaromi likus valandai iki 1-ojo automobilio starto. T. y. iki maždaug 13 valandos.

Ralis "Užventis"

Kelio uždarymo laikas nurodytas žemėlapiuose, todėl norintys pamatyti varžybas iš daugiau taškų, pasirinkite zonas, kur yra galimybė atvykti ir išvykti Jums patogiu metu.

Nenorintiems migruoti, organizatoriai rekomenduoja zoną 1, pro kurią ralio dalyviai pravažiuos keturis kartus. Čia numatyta erdvi aikštelė automobilių parkavimui. Norintys pakeisti stebėjimo vietą, po GR 1/3 galite išvykti į zoną 3 greičio ruožo trasa, po to, kai trasą pravažiuos vadinamasis „Šluotos“ automobilis su žaliais švyturėliais.

Pasirinkę zoną 2, po GR 2/4 galite pervažiuoti į zoną 3 ir stebėti GR 5/7, arbą zoną 1 stebėti GR 6/8, kai bus atidaryta GR 1/3 trasa.

Ralio organizatoriai taip pat primygtinai prašo žiūrovų jokiu būdu nestatyti savo automobilių pievose ir gyventojų pasėliuose, o tik nurodytose parkavimo vietose. Tai svarbu ne tik dėl elementarios pagarbos kitų žmonių nuosavybei, bet ir dėl būtinybės užtikrinti gelbėjimo ir medicinos tarnybų judėjimą, jei trasoje nutiktų nelaimė.

Išvengti nesusipratimų labai paprasta – tereikia stebėti kelio ženklus ir nestatyti automobilių neleistinose vietose. Automobiliai turi būti parkuojami tik vienoje kelio pusėje.