Turbūt nedaug kas žino, kad R. Čapkauskas kažkada buvo Dovilo Čiutelės šturmanas. Ralio lenktynininko karjerą jis pradėjo vairuodamas BMW, tačiau nuo 2007 metų nebesiskiria su „Mitsubishi“.

R. Čapkauskas su Tomu Šipkausku važiuoja kartu nuo pat pirmo ralio. Pastaraisiais metais Ramūnas buvo netekęs motyvacijos lenktyniauti ir netgi galvojo apie karjeros pabaigą. Tačiau pernai jie pirmą kartą laimėjo Lietuvos ralio čempionų laurus ir įgijo lyg antrą kvėpavimą. Praėjęs sezonas baigėsi pergale Baltarusijos ralio čempionate.

Ramūnas Čapkauskas

Artėjančiame ralyje „Samsonas Motorsport Rally Utena“ Ramūnas tikisi gerokai išaugusios konkurencijos. Nors, pasak jo, šiais metais pirmas ralio penketas Lietuvoje yra labai stiprus, tačiau žymios pavardės startiniame Utenos ralio sąraše iš visos Europos, nuteikia įdomiai kovai.

„Vos pasibaigus raliui Talsyje, Latvijoje, iš karto pradėjome ruošti automobilį Utenos raliui,“ – sako R. Čapkauskas.

Lietuvoje kaip savo pagrindinius priešininkus R. Čapkauskas įvardija Vytautą Švedą, Dominyką Butvilą, Deividą Jocių ir Martyną Samsoną.

„Samsonas Motorsport Rally Utena“ organizatoriams R. Čapkauskas linki, kad viskas praeitų sklandžiai, kad ralis įgautų savo statusą ir po metų būtų dar geresnis.

„Linkiu nepamiršti lenktynininkų, nes tai pagrindinė varomoji ralio jėga. Didžiausios sėkmės ir kad viskas, kas suplanuota, būtų įgyvendinta“, – sako greičiausias praėjusių metų ralio lenktynininkas Lietuvoje R. Čapkauskas.

„Samsonas Motorsport Rally Utena“ vyks birželio 12-13 dienomis Utenos apylinkėse. Renginys bus nemokamas, o jame žada dalyvauti gausybė lenktynininkų iš užsienio. Organizatoriai tikina, kad tai bus daugiausiai užsienio sportininkų pritrauksiantis ralis Lietuvoje per daugelį metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją