A. Juknevičius naująjį bendražygį vadina senu bičiuliu. 2008 metais jie sudarė vieną ekipažą lietuvių pergale pasibaigusiame Libijos ralyje, bet daug patirties automobilių maratonuose D. Vaičiulis neturi.

Anot A. Juknevičiaus, Dakaro ralyje jam pravers būsimo porininko navigavimo įgūdžiai. Telekomunikacijų verslą sukūręs kaunietis propaguoja orientavimosi sportą.

„Jis pats yra orientacininkas, buvęs rinktinės narys, todėl puikiai išmano navigaciją. Be to, alpinistas“, – DELFI apie naują šturmaną pasakojo A. Juknevičius.

2007 metais D. Vaičiulis tapo ketvirtu lietuviu, įkopusiu į aukščiausią planetos viršukalnę Everestą (8850 m). Alpinistas šalies vėliavą yra iškėlęs ir kitose garsiose Himalajų bei likusių žemynų viršūnėse.

Šturmano žinios apie kalnus ekipažui taip pat pravers, kadangi Dakaro ralio dalyviams ne vieną dieną teks praleisti Andų aukštikalnėse, iškilusiose daugiau nei 4000 m virš jūros lygio.
Darius Vaičiulis ir Antanas Juknevičius

„Jo patirtis bus labai naudinga pasikėlus į Andus. Šįkart ten bus dar daugiau veiksmo: nebe keturios dienos kaip praėjusiose lenktynėse, o vos ne pusė ralio“, – sakė A. Juknevičius.

Iš viso jo komandą Dakaro ralyje sudarys dešimt žmonių: be ekipažo, keliaus trys mechanikai, trys aptarnaujančio personalo atstovai, du komunikacijos specialistai.

Komandos vadovu vietoje Edvardo Duobos siūloma tapti M. Slapšiui, bet pastarasis dar nėra tikras, ar galės vykti į Pietų Ameriką dėl didelio užimtumo.

Praėjusiame Dakaro ralyje A. Juknevičiaus ir M. Slapšio ekipažas užėmė 27-ą vietą absoliučioje įskaitoje.

2017 metų Dakaro ralis vyks sausio 2-17 dienomis. Lenktynių karavanui reikės įveikti trasą, nusidriekusią Argentinos, Bolivijos ir Paragvajaus teritorija. Pastarąją šalį Dakaro ralis aplankys pirmą kartą.

Paragvajuje vyks vienas etapas, Bolivijoje – keturi, Argentinoje – septyni. Trys greičio ruožai bus ilgesni nei 450 kilometrų, o ilgiausias drieksis 700 km.

Dalyvauti lenktynėse ruošiasi dar du automobilių ekipažai iš Lietuvos: Benediktas Vanagas ir lenkas Sebastianas Rozwadowskis bei Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)