Prieš Vokietijos „Grand Prix“ daugiausia kalbama apie M. Marquezo galimybes pagerinti iš eilės laimėtų lenktynių rekordą. Iki šiol po 10 etapų iš eilės triumfavo dvi motociklų sporto legendos – Giacomo Agostini (net tris kartus) ir Michaelas Doohanas. Stebint M. Marquezo šio sezono formą, akivaizdu, kad rekordui yra iškilusi rimta grėsmė.

M. Marquezas ir pats neslėpė, kad Vokietijoje tikisi pergalės, nes ją pavyko iškovoti ir pernai, ir anksčiau, kai ispanas dar važiavo žemesnėse motociklų klasėse. „Tai labai smagi trasa, ypač pirmoji jos dalis, kuri labai siaura, pasižymi aštriais posūkiais ir primena kartingų trasą“, – Sachsenringo žiedą apibūdino pasaulio čempionas.

Tiesa, kovoti dėl pergalės M. Marquezui gali būti sunkiau nei pernai. Tuomet dėl traumų lenktynes praleido du pagrindiniai jo konkurentai tėvynainiai Jorge Lorenzo ir Danielis Pedrosa. J. Lorenzo šis sezonas klostosi itin sudėtingai. „Yamaha“ lyderis prieš kiekvieną etapą priverstas nutaisyti dirbtinę šypseną ir kartoti, kad nepraranda optimizmo, tačiau komandoje vis didėja įtampa ir nebylus reikalavimas, kad nuo kalbų būtų pereita prie darbų.

Savo techninių ir psichologinių problemų neišsprendžiant J. Lorenzo, artimiausiais M. Marquezo persekiotojais išlieka D. Pedrosa ir Valentino Rossi, turintys po 128 taškus. Beje, abu prieš Vokietijos etapą pasirašė naujas dvejų metų sutartis atitinkamai su „Honda“ ir „Yamaha“. Ramybė dėl ateities abiem „MotoGP“ veteranams gali pridėti motyvacijos bei greičio ir trasoje.

„Moto2“ klasėje situacija po Nyderlandų „Grand Prix“ iš esmės nepasikeitė. Nors čempionato lyderis Esteve Rabatas (157 tšk.) nežibėjo šlapioje trasoje, vis dėlto prieš komandos draugą Mikką Kallio turi solidžią 26 taškų persvarą. Toliau su 109 taškais – pernykštis „Moto3“ čempionas Maverickas Vinalesas, o kitiems lenktynininkams iki 100 taškų dar toloka. Įnešti intrigos Sachsenringe galėtų prapliupęs lietus, kurio tikimybė beveik tokia pat didelė kaip Olandijoje.

Bene atkakliausia kova šį sezoną verda „Moto3“ klasėje. Situaciją dar labiau sujaukė dvi iš eilės užtikrintos Alexo Marquezo pergalės. Bendrosios įskaitos lyderiu išlieka australas Jackas Milleris (117 tšk.), bet nuo penktą poziciją užimančio Efreno Vasquezo jį skiria vos 15 taškų. Įnirtinga kova tarp jaunų motociklininkų liepsnos ir Sachsenringe, o toks reginys kiekvienam sirgaliui – grynas malonumas.

Tiesioginės Vokietijos „Grand Prix“ transliacijos:

Šeštadienis, liepos 12 d.: 13.30 val. „Moto3“ kvalifikacija; 14.20 val. „MotoGP“ 4-oji treniruotė; 15.10 val. „MotoGP“ kvalifikacija; 16.05 val. „Moto2“ kvalifikacija.

Sekmadienis, liepos 13 d.: 11.45 val. „Moto3“ lenktynės; 13.05 val. „Moto2“ lenktynės; 14.50 val. „MotoGP“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)