„Vanduo išplovė griovius, todėl sunkioji technika turės antrą kartą važiuoti ir lyginti trasą. Laukia dar daugybė darbo, nes reikalavimai šioms varžyboms – dvigubai griežtesni, nei būna Lietuvos čempionate“, – DELFI sakė Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) prezidentas Virginijus Visockis.

Anot jo, pasirengimas Europos motokroso pirmenybių etapui jo šeimininkams iš viso kainuos apie 60 tūkst. litų.

Organizatoriai dar labiau nuogąstauja, kad smarki liūtis neužkluptų ir savaitgalį, mat tuomet renginį tektų nutraukti. Tiesa, sinoptikai kol kas pavojaus varpais neskambina.

„Stebime prognozes. Iš jų mums kol kas saulė šypsosi, bet niekad negali žinoti“, – atsargus buvo V. Visockis.

Varžybos vyks gana specifinėje trasoje, kadaise įrengtoje statybinių atliekų aikštelės vietoje. Grunte iki šiol išlikęs dolomito skaldos sluoksnis, todėl trasos paviršius yra kietas ir slidus.

„Daugelis konkurentų įpratę prie minkštesnių trasų, o kai kurie mūsų sportininkai Petrašiūnuose užaugo tiesiogine to žodžio prasme. Tikimės, kad namų sienos ir ilgas pasiruošimas šiam čempionatui suteiks mums tam tikrą pranašumą“, – vylėsi Lietuvos motokroso komandos treneris Linas Šiaučiūnas.

Čempionato dalyviai rungsis dviejose klasėse: motociklų, varomų 65 ir 85 kubinių centimetrų darbinio tūrio varikliais. Tokiais motociklais lenktyniauja jaunieji sportininkai, tad pirmenybių dalyvių amžius svyruoja nuo 10 iki 14 metų. Tarp jų bus devyni Lietuvos atstovai: Arnas Milevičius, Nojus Gasiūnas, Erlandas Mackonis, Arnas Vedlūga, Valentas Vasiliauskas, Artūras Daračius, Markas Buzūnas, Jokūbas Januškevičius ir Ignas Nomeika.

Lietuvoje vyks antras iš keturių numatytų Europos motokroso čempionato Šiaurės grupės etapų. Dešimt geriausių lenktynininkų pateks į Suomijoje vyksiantį pirmenybių finalą.

Kartu su Europos čempionato etapu Petrašiūnų trasoje vyks ir ir Baltijos šalių taurės varžybos, o prie starto linijos iš viso išsirikiuos daugiau kaip šimtas dalyvių iš aštuonių Europos valstybių.

Šeštadienį nuo dešimtos valandos ryto prasidės laisvos treniruotės, o kvalifikaciniai važiavimai vyks nuo 14 val. Sekmadienį bus rengiami finaliniai važiavimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją