Kartu su mažiausiai aštuonias valandas trunkančiomis lenktynėmis, įvyks ir Lietuvos „Startline Endurance“ čempionato trečiojo etapo įskaita. Visi vykstantys „Startline“ čempionato etapai tampa lemiantys sezono geriausiuosius: paprastai pagal taisykles, skaičiuojant taškus, sumuojami geriausi komandų rezultatai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šį sezoną, neįvykus vienam iš etapų, tokios prabangos dalyviai nebetenka – visi surinkti taškai tampa itin svarbūs.

Lietuvos čempionato įskaita – „DeWALT Grand Prix“ renginio metu

1006 km lenktynės ir „Startline Lietuvos Endurance“ čempionato įskaita Palangoje— ne vienintelis didelis renginys, patrauksiantis automobilių sporto mėgėjų dėmesį. Antrąjį liepos savaitgalį, 9-10 dienomis, Rygos „Bikernieki“ trasoje įvyks automobilių sportu, adrenalinu ir ilgu lenktynių sąrašu galintis didžiuotis „DeWALT Grand Prix“.

Būtent jo metu organizuojamas ir trečiasis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato (trumpųjų nuotolių lenktynių) etapas. Kaip jau įprasta, šios serijos įskaita vyks kartu su Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatu.

Apie šimtas dalyvių iš 7 šalių

„DeWALT Grand Prix“ lenktynėse organizatoriai tikisi apie šimto lenktynininkų iš mažiausiai septynių pasaulio šalių. Žinoma, skaičiai įspūdingi, bet stebėtis nėra kuo: renginio metu, vyks ne tik Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Baltijos šalių bendras čempionatas.

Rygos „Bikernieki“ trasos posūkiais džiaugsis ir Suomijos čempionato lenktynininkai, dalyvausiantys žiūrovų ypač mėgstamose „BMW 325“ ir „BMW Extreme“ serijų lenktynėse. Be to, planuojama, kad starto tiesiojoje rikiuosis net 30 „legendų“.

Paprastai į šį čempionatą dalyviai renkasi ne tik iš Baltijos šalių, bet ir iš Europos pietinių ir vakarinių valstybių: jau dabar dalyvių sąraše – lenktynininkai iš Latvijos, Švedijos, Gruzijos ir Suomijos. „DeWALT Grand Prix“ metu įvyks Šiaurės Europos Legendų čempionato etapas.

Šios serijos lenktynėse dalyvauja išskirtiniai, vos apie pusę tonos sveriantys automobiliai, ginkluoti „Yamaha“ motociklų varikliais, kurių kubatūra tesiekia 1200 cm3 arba 1250 cm3. Tiesa, lengviems, vos ne rankomis pernešamiems automobiliams tokių variklių pilnai užtenka: kiek daugiau nei metro aukščio ir vos ilgesni, nei trys metrai, automobiliai trasoje užkuria tikras kovas.

Kėbulo modifikacijos (kaip, pavyzdžiui, rėminės konstrukcijos mažųjų automobilių priekyje ir gale) ne tik leidžia nebijoti tarpusavio kontakto lenktynių metu, bet ir vos ne paskatina legendų pilotus agresyviems lenkimams ir įnirtingai kovai dėl pozicijų. Tai – smagi lenktynių serija ne tik patiems dalyviams, bet ir žiūrovams.

Startas lenktynėms – iš dangaus

Šalia visos lenktynių fiestos, vykstančios trasoje, žiūrovai galės adrenalino semtis ir pakėlę akis į dangų. Lenktynių savaitgaliui startą duos net keturi lėktuvai, demonstruodami figūrinio skraidymo elementus. Pasirodymas ore – sekmadienį, 12 val., iškart prieš didžiąją pagrindinių lenktynių popietę.

Daugiau informacijos apie renginį ir jo dalyvius galima rasti renginio organizatorių interneto svetainėje www.batcc.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją