„Ar jauni lenktynininkai bus pajėgūs kovoti su varžovais Europoje ir pasaulyje?“, - naujos serijos pristatyme kalbėjo lenktynių organizatorius Darius Jonušis.

Pastaruoju metu kartingo lenktynėse tapti bet kurios klasės čempionu tampa vis sunkiau. Lenktynėse mažėja jaunimo, o kartingo bendruomenė tapo labai uždara.

„Lietuvoje „čempioniškas“ biudžetas 8-12 metų vaikams yra 30-40 tūkst. litų. Mūsų tikslas naujos serijos lenktynėmis įtraukti naujokus, nesusijusius su automobilių lenktynių pasauliu. Naujoje „Formulės mini“ serijoje nugalėtoją lems ne tėvų pinigai ar technika, o noras laimėti ir atsidavimas sportui“, - aiškino D. Jonušis.

Šešių etapų pirmenybėse vaikai varžytųsi absoliučiai vienodais kartingais, turėdami vienodą biudžetą ir tą patį treniruočių skaičių. Būsimo „Formulės mini“ dalyviai lenktyniaus vienodais Italijoje pagamintais „Tony Kart“ automobiliukais, „apautais“ firmos „Bridgestone“ padangomis ir su „Vortex Mini Rok“ 60 cm3 darbo tūrio varikliais. Tokio kartingo kaina 3,5 tūkst. eurų be PVM., o lenktynėms užsakyta 20 technikos vienetų.

„Bus vienodas kartingų reguliavimas, o varikliai bus kaitaliojami burtais. Tai galimybė bet kuriam vaikui tapti čempionu. Vienam dalyviui, o tiksliau jo tėvams, serijos sezonas kainuos beveik 10 tūkst. litų. Jaunasis lenktynininkas už tai bus aprūpintas kartingu, degalais, tepalais ir padangomis. Fiksuoti kaštai – didžiausias privalumas“, - teigė D. Jonušis.

Techniniu serijos lenktynių aprūpinimu ir aptarnavimu rūpinsis daugkartinis Lietuvos kartingo čempionas Tadas Vaitkevičius.

„Kartingo sporte esu nuo 1984 metų. Dabar treniruoju jaunimą. Naujos lenktynės – gera mintis. Naudinga, kad visi dalyviai turi biudžeto rėmus. Laimės tas, kuris geriau sukios vairą. Technika bus itališka, subtili. Ją derins Jorius Dumčius, todėl patikimumas ir vienodumas bus užtikrintas. Projektas turtėtų pasisekti“,- kalbėjo T. Vaitkevičius.

Naujos lenktynių serijos konsultantas bus perspektyvusis Lietuvos lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas.

„Aš esu toje pačiose situacijoje. „Formulės-2“ lenktynės vyksta tokiu pačiu principui ir yra skirtos išryškinti sportininko talentą. Tai dabar ypač svarbu Lietuvoje, kur automobilių sportas išgyvena sunkius laikus. Tikiu šių naujų lenktynių perspektyva, kiek galėsiu jauniesiems pilotams patarsiu, o jų tėvams linkiu entuziazmo“, - linkėjo K. Vasiliauskas.

Lenktynių startas - birželio mėnesį. Kol kas realūs čempionato dalyviai - 8-9 jaunieji lenktynininkai, kurie, saugumo sumetimais, praleis tik Aukštadvario etapą. Serijos nugalėtojas sezono pabaigoje bus apdovanotas kelionę į Italiją, į „Mini Rok“ klasės finalo varžybas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją