„Gusto 5, o Danieliaus 10 vieta kvalifikacijoje nebuvo tai, ko mes tikėjomės. Tai pačios blogiausios iškovotos starto pozicijos viso sezono metu, o žinant didelį čempionato konkurencijos lygį buvo labai sunku tikėtis kilimo į aukštesnes pozicijas lenktynių metu.

Tačiau nei lenktynininkai, nei komanda nenuleido rankų. Pusfinalyje, po labai įtemptos kovos su varžovais, abu lenktynininkai kilo aukštyn. G. Grinbergas finišavo trečioje vietoje, D.Vavilovas – septintoje. Beje, vėl reikėtų pažymėti fantastiškus Danieliaus startus. Jau po pirmo posūkio jis iš 10 vietos pakilo į 5“,– lenktynių pradžią komentavo komandos vadovas Wiktoras Turkiewiczius.

Prieš pat finalą trasą nuskalbė lietus, tad lenktynėse tikėtasi netikėtumų. Startavo lietuviai gana atsargiai, tačiau vėliau negailėjo varžovų. Pirmo rato pabaigoje Gustas jau buvo antroje vietoje, Danielius – penktoje.

Į lyderio poziciją G. Grinbergui pavyko prasibrauti penktame rate, bet jo važovas Marcinas Zajancas tame pačiame rate vėl pakilo į pirmą vietą. Tačiau devintame rate lietuvos lenktynininkas atakavo dar kartą ir iki paskutinio, šešiolikto rato ne tik kad neužleido pirmosios vietos, bet ir atotrūkį nuo persekiotojo padidino iki 7 sekundžių.

O tuo metu televizijos kameros nepraleido Danieliaus kovos. Sausėjančioje trasoje jis su varžovais sukūrė puikų lenktynių spektaklį, kuriame lenktynininkų užimamos vietos keitėsi lyg kaleidoskope. Danielius finišavo septintas, paskutiniame posūkyje meistriškai atrėmęs varžovų atakas.

Po 12 Lenkijos „Rok Cup“ čempionato etapų G. Grinbergas išlieka lyderio vietoje. Prieš artimiausią persekiotoją Adrianą Janickį jis pirmauja 45 taškais. D. Vavilovas įsitvirtino 5 vietoje.

Paskutiniai du čempionato etapai įvyks pirmą rugsėjo savaitgalį, tačiau lenktynininkai neišeina atostogų, Jau šį savaitgalį G. Grinbergas startuos kitoje lenktynių serijoje Lenkijoje – Tarptautiniame Lenkijos Čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)