Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, 9 ir 10 kaimyninės šalies čempionato etapuose lietuviai laimėjo daugiausiai. Dvi pergalės kvalifikacinėse lenktynėse, trys pergalės pusfinaliuose ir finaluose, dvi antros vietos ir vienas finišas trečioje. Tokia statistika G. Grinbergui leido vėl pakilti į čempionato lyderio poziciją, o D. Vavilovui paliko viltį kovoti dėl trečiosios vietos galutinėje čempionato įskaitoje.

„Taip jau susiklostė, kad mūsų namų trasoje Poznanėje šiemet esame labai greiti. Savo dominavimą čia parodėme dar 5 ir 6 etapuose, o šįkart tik dar kartą tai patvirtinome. Nors Gustui ir Danieliui tai tik pirmas sezonas „Junior Rok“ klasėje, bet jie jau dabar greitesni už daugumą vyresnių pilotų. Jei ne kelios klaidos sezono pradžioje, mūsų lenktynininkai jau galėjo užsitikrinti sezono nugalėtojų apdovanojimus“, – džiaugėsi „BirelArt Poland“ komandos savininkas Wiktoras Turkiewiczius.

Poznanės trasa yra pati greičiausia Lenkijos čempionato kalendoriuje ir viena greičiausių Europoje. Vidutinis „Junior Rok“ gokarto greitis čia viršija 102 km/val., o ilgoje tiesiojoje sportininkai pasiekia ir 130 km/val.. Dėl didelės vadinamojo „oro maišo“ įtakos iš paskos važiuojančiam lenktynininkui labai lengva priartėti ir lenkti varžovą. Tad labai svarbu geras startas ir sėkmingos pastangos jau pirmuosiuose posūkiuose atitrūkti nuo persekiotojų.

Trijuose iš keturių pusfinalių bei finalų tokį planą ir įgyvendino G. Grinbergas.

D. Vavilovui teko pakovoti gerokai daugiau. Devinto etapo pusfinalyje jis finišavo antras, tačiau buvo nublokštas net į 14 poziciją teisėjams skyrus 10 sekundžių baudą už susidūrimą su varžovu. Finale Danielius pakilo iki trečiosios pozicijos, tačiau paskutiniame rate sugedo gokarto variklis.

Pusfinalio ir finalo važiavimai dešimtame etape taip pat buvo be galo kovingi. Tik paskutiniai metrai lėmė Danieliaus antrą vietą pusfinalyje ir trečią finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją