Moderniausia Baltijos šalyse Pernu žiedinių lenktynių trasa birželio 25 dieną priims „Fast Lap“ lenktynininkus. Retas atvejis, kad per Jonines nelytų, taigi prognozuojamos puikios lenktynės. Geras oras, jau dviejuose etapuose važiavę lenktynininkai ir „slick“ tipo padangos – gali būti puikiu receptu, kad lietuvių pavardės atsirastų šalia greičiausių Pernu trasos įveikimo laikų.

Viltis deda į bičiulį

Visų pirma žvilgsniai krypstą į šiemet vieną rekordą jau užsitarnavusį Joną Poškų su „Mitsubishi Evo VIII“. Lenktyninkas antrajame etape „Nemuno žiede“ pagerino trasos rekordą, įveikdamas ratą per 1:13.073 min. Vis dėlto jis apie Pernu trasos rekordą taip drąsiai nekalba ir sufleruoja, kieno iš tikrųjų reikėtų klausti apie naują geriausią laiką.

„Aš nelabai tikiuosi, kad galiu taip greitai važiuoti. Tačiau yra viena komanda, kuri turi mėlyną automobilį. Manau, kad jie turi puikius šansus“, – gudriai šypsosi tituluočiausias šių varžybų lenktynininkas.

Be jokios abejonės jis kalba apie savo bičiulį Dainių Matijošaitį su „Mitsubishi Xtra Evo“. Tačiau J. Poškaus nepaleidžiame ir prašome pateikti daugiau informacijos technikos mylėtojams – kaipgi jis ruoš automobilį trečiajam „Fast Lap“ etapui.

„Viskas priklauso nuo automobilio, tačiau čia bus paprasčiau nei Kačerginės „Nemuno žiede“. Ten automobilį reguliuoti sudėtinga, nes trasa greita ir nelygi. Pernu trasoje viskas žymiai lengviau – tiesiog kiek įmanoma kietinti pakabą, pagal automobilio elgseną, ir naudoti kuo mažiau ratų vertimo“, – apie technikos subtilybes kalba lenktynininkas.

Stengsis pavyti pats save

Atnaujinta Pernu lenktynių trasa duris atvėrė tik 2011 metais, todėl joje dar nėra nusistovėjusių rekordų ar tradicijos juos kaupti. Laimei, D. Matijošaitis mus pataiso dėl turimų rekordo duomenų ir pateikia šviežiausius trasos laikus.

„Kol kas geriausiai Pernu trasoje pasirodė Pertti Kuismanenas su „Ford GT“ ir ratą įveikė per 1:15.172 min., už jo rikiuojasi Jukka Honkavuris su „Porsche GT3 Cup“ ir 1:15.424 laiku. Su savo „Renault Megane Trophy“ čia esu „įvažiavęs“: 1:15.695“, – apie greičiausius trasos laikus kalba D. Matijošaitis.

Jam šios lenktynės tarsi taps tam tikru varžymusi su pačiu savimi, kadangi rezultatą reikės demonstruoti su kitu automobiliu. D. Matijošaitis užtikrintai kalba, kad rezultatą pakartoti įmanoma, tačiau dėl rekordo nėra linkęs daugžodžiauti.

„Jei oro sąlygos, technika ir mano pasiruošimas leis – su „Mitsubishi Xtra Evo“ bandysiu pagerinti savo paties įveiktą laiką kitu automobiliu. Manau priartėti prie to laiko yra įmanoma. Ar pavyks jį pagerinti? Dar nesu tikras“, – svarsto pašnekovas.

Kovingas debiutas

Šiemet sau aukštus tikslus kelia ir panevėžietis Antanas Vėbra. Su įspūdingo pločio „Mazda RX8“ važiuojantis lenktynininkas niekuomet nestokojo optimizmo ir jau yra nusiteikęs šturmuoti „Nemuno žiedo“ rekordą. Vis dėlto pirmiausiai teks važiuoti Estijoje, kur lenktynininkas dar neturi patirties.

„Nebūčiau toks drąsus kalbėdamas apie rekordą Estijoje, nes dar nesu toje trasoje važiavęs. Čia bus mano estiškasis debiutas, bet nereišia, kad busiu lėtas, todėl tikiuosi tik geriausio rezultato“, – kovingo nusiteikimo neslėpė A. Vėbra.

Plačiausios „Fast Lap“ šypsenos savininkas neatlyžta ir teigia, kad jei namo neparsiveš rekordo, tai būtinai grįš su trofėjumi. Kalbėdamas apie tikslus A. Vėbra nesikuklina ir net besišypsodamas atrodo labai rimtai nusiteikęs lenktynėms.

„Be jokios abejonės, noriu pirmos vietos! Ir čia kalbu tiek apie „Time Attack“, tiek „Wolf Race“ važiavimus. Žinoma bus sunku aplenkti senbuvį J. Poškų ir greitą D.ų Matijošaitį, todėl tikrai nežadu nusiminti, jei gausiu tik paguodos prizą“, – kiek ramesniu tonu pasakoja jis.

Savo garaže jis demonstruoja jau sutaisytą bolidą ir pasakoja, kad pagal Pernu trasos dinamiką kardinaliai pakeitė pakabos nustatymus, maksimaliai nuleido svorio centrą ir sumontavo papildomus aerodiniaminius elementus, kuriuos jis pats vadina „pavėsiukais“.

Ilgajį savaitgalį „Fast Lap“ lenktynininkai technikos pokyčius galės išbandyti trečiajame lenktynių etape Estijoje. Lygioje it stiklas Pernu trasoje prognozuojamas geras oras, todėl birželio 25 dieną laukia greitos ir techniškos lenktynės. Apie geresnes Jonines lenktynių entuziastai nė negalėjo susapnuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją