Šiame etape dalyvavo daugiau kaip 300 sportininkų iš viso pasaulio. „KF Junior“ klasėje, kur lenktyniauja J. Jonušis, susikovė net 60 dalyvių. Šioje klasėje kaunasi sportininkai iki 16 metų amžiaus ir lietuvis joje yra vienas jauniausių, jam vasario mėnesį sukako tik 13.

Pirmosios treniruotės nuteikė optimistiškai – Justas savo grupėje pirmoje treniruotėje parodė 25, antroje – 23 rezultatą. Tačiau taktinės klaidos kvalifikacijoje lėmė, kad Justas buvo tik 48-as. Tačiau iškovota vieta neatspindi realios konkurencijos – Justas nuo laimėjusio kvalifikaciją italo Lorenzo Colombo atsiliko vos 0,4 sek., o pirmą nuo trisdešimto rezultato skyrė mažiau nei 0,3 sek. dalys.

„Šiek tiek neteisingai taktiškai pravažiavau kvalifikaciją. Visas treniruotes važiavau labai geru tempu, tačiau treniruotės vyksta 20 minučių, o kvalifikacija dvigubai trumpesnė ir paprasčiausiai nespėjau įveikti tikrai greito rato. Nieko, atsigriebsiu važiavimuose“, – po kvalifikacijos sakė J. Jonušis.

Pirmasis atrankinis važiavimas nudžiugino – Justas finišo liniją kirto 13 vietoje. Nors po starto dėl kontakto su priešininku lietuvis buvo nukritęs net į 24 vietą, tačiau po to sugebėjo aplenkti net 11 konkurentų. Kituose dviejuose važiavimuose Justas „sudalyvavo“ avarijose – vieną kartą susidūrė pats, kitą kartą tiesiog buvo išmuštas priešininko. Neblogai praėjo ir paskutinis kvalifikacinis važiavimas, kai startavęs iš 20 vietos J. Jonušis sugebėjo pakilti per 8 pozicijas ir užėmė 12 vietą.

„Svarbiausias uždavinys, kurio mums niekaip nesiseka įgyvendinti, tai pravažiuoti neįsiveliant į didesnius incidentus. Ties tuo turėsim smarkiai dirbti artimiausiose varžybose“, – pasakoja „DR Racing“ komandos vadovas, J.Jonušio treneris Danilo Rossi, vienas labiausiai patyrusių kartingo sporto pedagogų, savo sąskaitoje turintis penkis kartingo pasaulio čempiono titulus.

Pusfinalyje, startavęs iš 23 vietos J. Jonušis finišavo 17 vietoje ir pateko į pagrindinį finalą. Iš dviejų pusfinalių į pagrindinį finalą patenka po 17 lenktynininkų, todėl jame susikovė 34 greičiausi sportininkai. Patekti į pagrindinį finalą yra visų gamyklinių komandų tikslas, tačiau prasiveržti ten nėra lengva. Štai Justo atstovaujamoje „DR Racing“ komandoje tai pavyko tik dviem sportininkams – šešiolikmečiui rusui Artiomui Petrovui, užėmusiam trečią vietą, ir lietuviui.

Finale startavęs iš paskutinės vietos Justas aplenkė aštuonis varžovus ir galutinėje sportininkų rikiuotėje užėmė 26 vietą.

„Justui dar šiek tiek trūksta greičio, nors nuo pirmaujančių mes atsiliekame labai mažai, tačiau dar reikia mokytis geriau pasirodyti kvalifikacijoje. Startuojant iš rikiuotės galo labai didelė rizika patekti į incidentus. Tai parodė ir šios lenktynės. Tačiau tai tik sezono pradžia, mums viskas dar priešakyje“, – po finišo sakė Danilo Rossi.

Lenktynes laimėjo Didžiosios Britanijos atstovas Clement Novalak. Greičiausias „DR Racing“ komandoje buvo Rusijos atstovas Artiomas Petrovas, kuris laimėjo trečią vietą.

Savaitę laiko treniravęsis ir dalyvavęs lenktynėse „Adria“ trasoje, iš karto po šio etapo J. Jonušis išvyko į „Castelletto“ lenktynių trasą, kurioje vyksta „DR Racing“ komandos dviejų dienų testai ir treniruotės ruošiantis kitam „WSK Super Masters“ serijos lenktynių etapui.

Antrasis „WSK Super Masters“ etapas vyks kovo 19 dieną Italijos „7 Laghi Castelletto“ lenktynių trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)