Pirmos lenktynės prasidėjo sausoje trasoje, tačiau netrukus trasą pasiekė lietus. Pasikeitus trasos charakteristikoms suklydo pirmoje pozicijoje važiavęs Michaelas Meadowsas: čempionato lyderis apsisuko užvažiavęs ant slidaus kelkraščio, trenkėsi į barjerus ir baigė savo pasirodymą. Tuo puikiai pasinaudojo J. Gelžinis, kuris, perdaug nerizikuodamas, finišavo antroje vietoje ir sumažino M. Meadowso persvarą bendroje įskaitoje.

Antros lenktynės prasidėjo šlapioje trasoje, tačiau lenktynių eigoje trasa nuolatos džiuvo. Antrą pergalę iš eilės iškovojo R. Butcheris, atlaikęs Danielio Lloydo spaudimą, tuo tarpu J. Gelžinis be reikalo nerizikavo ir tausodamas padangas finišo liniją kirto trečioje pozicijoje.

M. Meadowsas lenktynių pradžioje bandė atakuoti J. Gelžinį, tačiau dėl perkaitusių padangų ir automobilio valdymo problemų, kilusių po pirmosiose lenktynėse įvykusios avarijos, finišo liniją kirto ketvirtas.

Po šio etapo J. Gelžinis, surinkęs 252 taškus, nuo bendros įskaitos lyderio M. Meadowso atsilieka tik keturiais taškais.

Priešpaskutinis šių metų Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapas vyks po dvejų savaičių, rugsėjo 28-29 dienomis Silverstouno „National“ trasoje.

I. Gelžinis „Renault Clio“ taurės varžybose – tarp lyderių

Septintas „Renault Clio“ taurės etapas daug žadančiai prasidėjo Ignui Gelžiniui, kuris kvalifikacijoje dvejoms savaitgalio lenktynėms užsitikrino geriausias karjeroje trečią ir antrą starto pozicijas.

Ignas Gelžinis

Pirmose lenktynėse po antrame posūkyje kilusio chaoso „Juta Racing“ komandos atstovas įsitvirtino antroje vietoje už iš pirmos vietos startavusio Stefano Hodgettso. Po antrame rate įvykusios avarijos tarp Josho Cooko ir Paulo Rivetto į trasą buvo išleistas saugos automobilis, kuris trasoje išbuvo keturis ratus. Pakartotinio starto metu S Hodgettsas išsaugojo lyderio poziciją, o I. Gelžinis antrą vietą prarado A. Whortonui-Ealesui. Lietuvis per likusį lenktynių laiką prarado dar kelias pozicijas ir finišavo vienuoliktas.
Tautvydas Barštys jaunesnysis pirias lenktynes pradėjo iš vienuoliktos starto pozicijos ir finišo liniją kirto septynioliktas.

Antros lenktynės I.Gelžiniui susiklostė nesėkmingai. Po starto varžovas trenkėsi į I. Gelžinio automobilio šoną ir lietuvis savo pasirodymą baigė nenuvažiavęs nė vieno rato. T .Barštys antras lenktynes pradėjo iš ketvirtos pozicijos, o finišo liniją kirto keturioliktas.

Po šio etapo bendros įskaitos lyderiu išliko Joshas Filesas, surinkęs 356 taškus. I. Gelžinis su 80 taškų žengia septynioliktas, o T. Barštys su 29 taškais – dvidešimt antras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją