Lietuvos kartingo čempionato „KROON OIL - taurė“ trečiajame etape tradiciškai varžėsi penkių klasių sportininkai, nuo pačių mažiausių ir vairuojančių mažiausio galingumo kartus, iki patyrusių kartingo meistrų, kurių technika - kur kas greitesnė.

MICRO klasėje startavo aštuoni vaikai. Čia iki paskutinių trasos metrų virė įnirtinga kova tarp trijų greičiausių sportininkų. Ąžuolas Eidukas. Jauniausias šių metų čempionato dalyvis, lenktyniavo kaip patyręs sportininkas, kovodamas su varžovais dėl aukščiausios vietos ant podiumo, jis privertė žiūrovus tribūnose stebėti lenktynės atsistojus. Geriausiai šiame etape pasirodė Dovydas Najus st. Nr.75. Antroji vieta atiteko Ąžuolui Eidukui. Trečiosios vietos prizininku tapo Dovydas Jonaitis.

MINI 60 klasės nugalėtoju tapo Justas Jonušis. Kasparas Vaškelis startavęs iš pirmos vietos devintame lenktynių rate užleido lyderio poziciją Justui. Tokia tvarka šie sportininkai ir kirto finišo liniją. Lyderius, skyrė vos 0.2 sekundės. Trečias finišavo Gustas Grinbergas. Deja, Gustui pritrūko laiko pakovoti dėl antros vietos, nes startavęs iš rikiuotės vidurio paskutiniame rate buvo priartėjęs "koviniu" atstumu prie lyderių, kovojančių dėl pergalės. Šių trijų sportininkų ryžtas kovoti iki paskutinio centimetro trasoje prikaustė žiūrovų dėmesį nuo pirmųjų čempionato etapų.

ROK klasė. Čia greičiausias buvo Ignas Gelžinis, dar kartą įrodęs, kad yra puikus lenktynininkas. Gaila, bet dėl praleistų pirmųjų dvejų varžybų.

Apginti čempiono vardą šiemet Ignui bus tikras iššūkis. Nedaug nuo Igno atsiliko ir antrą vietą užėmęs Paulius Paškevičius. Paulius užtikrintai laimėjo pusfinalio važiavimą, bet finale turėjo pripažinti Igno pranašumą. Ant trečio apdovanojimų pakylos laiptelio šiame etape lipo Vitalij Ivickij.

ROK Junior klasėje šiame etape varžėsi tik du sportininkai - Ignas Dagilis ir Jevgenij Fedorenko, tokia tvarka šie sportininkai ir finišavo.

Galingiausioje Lietuvos kartingo čempionate - KZ2 PLIUS klasėje, 18 ratų finale, po starto į priekį buvo išsiveržęs Ignas Misevičius. Atrodė, kad Pauliui Paškevičiui teks tenkintis tik antrąja vieta, vis tik reikia pripažinti Pauliaus meistriškumą. Likus trims ratams iki finišo, įspūdingu lenkimu jis užtikrintai išplėšė pergalę šiose varžybose. Simas Tankevičius liko trečias.

„LKF“ taurė - OPEN 125 klasė, pasižymėjo dalyvių gausa. Čia net beveik trijų sekundžių persvara nugalėjo Michailas Blinovas. Domantas Čepas ir Justas Pangonis turėjo tenkintis atitinkamai antrąja ir trečiąja vietomis.

Lietuvos Rotax Max taurė - IV etapas

ROTAX MAX Junior dalyvių gretose ketvirtojo etapo nugalėtoju tapo Eduardas Eiza. Antroji vieta atiteko Rokui Baciuškai. Trečiosios vietos prizininku tapo Andrėjus Apočkinas.

ROTAX MAX DD2 niekas neprilygo Kazimierui Vasiliauskui. Jis nugalėjo artimiausiam varžovui „įvežęs“ net 21-ą sekundę. Antras liko Maksim
Laskutov. Trečiąją vietą iškovojo šio sezono debiutantas Kasparas Navickas.

Šiais metais Kazimieras atstovauja „Energy Corse LT“ komandai. Beje, į Smalinininkus stebėti varžybų atvyko ne tik šiai komandai
atstovaujantis Europos čempionas S. Juodviršis, bet ir „Energy Corse“ komandos iš Italijos vadovas bei mechanikai, kurie Lietuvoje lankėsi pirmą kartą.

ROTAX MAX DD2 Masters klasėje, kur sportininkų amžius nuo 32 metų, Saulius Pocevičius eilinį kartą įrodė, kad ir šiemet niekam nesiruošia užleisti aukščiausios apdovanojimų pakylos laiptelio. Antros vietos apdovanojimas atiteko Vaidui Ivanauskui, o trečias šį kartą liko Mantas Sidekerskis.

BMW formulės MINI nugalėtojo laurai šiame etape atiteko Kasparui Mičiūnui.

Liepos 14 dieną sportininkai persikels į atnaujintą Aukštadvario trasą, kur vyks ketvirtasis Lietuvos kartingo čempionato „KROON OIL taurė“ etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)