Netoli Venecijos įsikūrusioje „Adria Karting raceway“ lenktynių trasoje lietuvis abiejuose važiavimuose finišavo pirmas. Kitas šiose varžybose važiavęs mūsų šalies sportininkas Silvestras Aleksejevas pirmame važiavime užėmė penktą vietą, o antrame liko šeštas.

K. Vaškeliui – trylika metų, tačiau pirmą kartą prie karto vairo jis sėdo šešerių. Dabar ekspertai jį vadina vienu perspektyviausių mūsų šalies kartingo lenktynininkų. Jau septynmetis jis iškovojo pirmas taures, sulaukęs dešimties metų K. Vaškelis tapo Baltijos taurės varžybų nugalėtoju „Mini“ klasėje, po metų, 2014-aisias, jis tapo Lietuvos čempionu „Open Junior“ klasėje.

Prasidėjo startai ir Europos trasose, tais pačiais metais jaunasis sportininkas Italijos „Championkart“ serijoje tapo trečiu. Tuomet, pasak trenerio Tado Vaitkevičiaus, jaunasis sportininkas tarsi kačiukas pateko į liūtų narvą, tačiau savo vietą ant kibaus itališko asfalto išsikovojo. K. Vaškelis taip pat atstovavo italų „Parolin“ komandai Las Vege vykusiose „Supernationals XVIII“ varžybose.

„Pastarosiose varžybose viskas atrodė šauniai. Nepaisant to, kad Kasparas ir prisibijojo agresyviai važiuojančių vietinių sportininkų. Taip, jis juos pusfinalyje prasileido nenorėdamas rizikuoti, bet tai darė žinodamas, kad vėliau juos aplenks ir laimės“, – pastebėjimais dalijosi jaunąjį sportininką į varžybas lydėjęs tėvas Virginijus Vaškelis.

Pasak jau trečius metus K. Vaškelį treniruojančio kartingo pedagogo Tado Vaitkevičiaus, šiais metais sportininkas į Italiją važiavo aiškiai nusiteikęs laimėti.

„Aš ne kitoks, aš tik labiau už kitus noriu laimėti ir daugiau už kitus pats stengiuosi“, – taip savo važiavimą apibūdina pats K. Vaškelis.

Nors lenktynių metu visų žiūrovų dėmesys būna sutelktas į sportininkus, sėkmė nemaža dalimi priklauso ir nuo komandinio darbo. Su „ARTkart“ klubu K. Vaškelis dirba jau trečius metus, o žinomas treneris T. Vaitkevičius yra išugdęs ne vieną talentingą sportininką. Komandinis darbas – tai pasitikėjimas ir savotiškas sportininko-trenerio tandemas.

„Komandos rolė visuomet yra didelė. Ir čia yra daugybė veiksnių. Kad ir su tuo pačiu pasitikėjimu. Pas mus yra tam tikra pozicija, požiūris. Nors Kasparui dar tik trylika, ir aš, ir kiti vyresni sportininkai visuomet bendrauja su juo, tarsi lygus su lygiu. Taip užtvirtinama savotiška partnerystė“, – sako treneris T. Vaitkevičius.

K. Vaškelio karjeroje – daug startų Europos trasose. Kaip pastebi treneris ir sportininko šeimos nariai, tai rodo nusitaikymą į pačius aukščiausius rezultatus.

Kaip juokavo jaunojo lenktynininko tėvas, būtų galima važiuoti net ne Lietuvos čempionate, o susirinkti apdovanojimus kokioje nors Šakių taurėje. Bet tai būtų tik pigus savimeilės paglostymas. Tačiau yra siekiamybės. Gyvenime turi būti noras tapti geriausiu. Kaip ir kiekviename darbe, kaip ir kiekvienoje profesinėje veikloje. Štai čia reikalingas ir šeimos palaikymas.

Pasak K. Vaškelio tėvų, kartingas jiems jau senokai tapo visos šeimos sportu. Atostogos saulėtuose paplūdimiuose iškeistos į keliones su sūnumi.

„Mes susitapatinome su Kasparu“, – sako lenktynininko šeima. Tiesa, sportininko tėvai pastebi, kad varžybų metu jaunajam lenktynininkui jokių patarimų nedalija – tuomet pirmu smuiku turi groti treneris.

Šį pavasarį bus dar trys „Championkart“ serijos lenktynių etapai. Kitos varžybos lenktynininkų laukia jau balandžio dešimtą dieną, Branduzzo kartodrome, netoli Milano. Na o balandžio 20-24 dienomis K. Vaškelis varžysis Prancūzijoje, „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ varžybose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją