Ralio etapai vyko kariniame poligone, tačiau po aviakatastrofos NATO karinėse pajėgose buvo įvesta raudonojo kodo padėtis ir visi kariniai objektai buvo uždaryti. Todėl didžiąją dalį penktadienio „Breslau“ ralio dalyviai praleido greta esančiame miestelyje laukdami raudonojo kodo atšaukimo. Kariškiai sportininkus į poligoną įleido po pietų, todėl septintojo etapo lenktynės vyko iki vėlaus penktadienio vakaro.

Dėl aplinkybių sutrumpintame etape geriausiai sekėsi I. Bražiūnui ir kitam „Mediafon-Motoshop“ nariui - Tomui Jančiui. Jie savo klasėje užėmė atitinkamai pirmąją ir antrąją vietas.

Bendrojoje įskaitoje tai leido I. Bražiūnui išsaugoti trečią vietą, o T. Jančiui pakilti į ketvirtą.

Paskutiniame - aštuntame - etape sportininkams reikėjo įveikti 122 km. Jo metu I. Bražiūnas bandė pasivyti antroje vietoje važiavusį austrą Beatą Jueną, tačiau nesėkmingai. Etapo ir viso ralio nugalėtoju „Enduro - Cross Country“ klasėje tapo lenkas Piotras Krasuskis, antras liko B. Juenas (nuo lyderio atsiliko 19 min.39 sek.), trečias - I. Bražiūnas. T. Jančys paskutiniajame etape liko penktas, bet bendrojoje įskaitoje išsaugojo ketvirtą vietą.

„Paskutiniajame etape reikėjo tik tvarkingai pasiekti finišą, nes buvome užsitikrinę savo pozicijas. Irmantas bandė kovoti dėl antrosios vietos, o aš etapą įveikiau kiek taupydamas jėgas, - pasakojo T. Jančys. - Ralio metu susidraugavome su kolegomis. Labai nustebino jų teiginys, kad „Breslau“ ralis - sunkiausias Europoje.

Šveicaras, su kuriuo daugiausia lenktyniavome, 2015 metais dalyvaus Dakaro ralyje, įdomu, kaip jam ten seksis. Esame labai patenkinti, kad sėkmingai įveikėme sunkiausiu vadinamą ralį, įrodėme ir sau, ir kitiems, kad galime sėkmingai važiuoti. Tai bus didelis paskatinimas dalyvauti kituose raliuose. Planus sudėliosime jau netrukus.“

Iš viso „Breslau“ ralyje dalyvavo 18 motociklininkų, 6 keturračiai, 11 bagių, 62 džipai, 8 mažieji sunkvežimiai ir 17 didžiųjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)