Iš „pole“ pozicijos startavusiam W. Poweriui teko tenkintis antrąją vietą. Tiesa, australas gali pasidžiaugti tuo, jog vėl įsiveržė į pirmąją vietą lenktynininkų įskaitoje.

Savaitgalį puikiai užbaigė čempionato naujokas Simonas Pagenaud. Varžyboms artėjant prie pabaigos, prancūzas bandė spausti antroje pozicijoje važiavusį W. Powerį. Tačiau sportininkas taip ir nesugebėjo rimčiau pasipriešinti australui ir turėjo tenkintis trečia vieta.

Mid-Ohajaus trasoje itin nepasisekė iki šiol čempionate pirmavusiam Ryanui Hunteriui-Reay‘ui. Antroje varžybų pusėje sportininkas ėmė skųstis galios stokojančiu varikliu. Iki finišo likus vos keliems ratams, dėl motoro gedimo „Andretti“ pilotas pasitraukė iš varžybų. Dėl šios nesėkmės amerikietis užleido pirmąją vietą lenktynininkų įskaitoje W. Poweriui ir nuo pastarojo dabar atsilieka 5 taškais.

Priešingai nei R. Hunteriui Reay‘ui, daug geriau sekėsi kitam „Andretti“ ekipos pilotui – Jamesui Hinchcliffe‘ui. Iš penkioliktos pozicijos varžybas pradėjęs sportininkas finišo liniją sugebėjo kirsti penktoje vietoje.

Ir toliau nesiseka daugkartiniam „IndyCar“ čempionui Dario Franchitti. Startavęs antras, škotas prarado varžovams kelias pozicijas pirmojo sustojimo metu. Vėliau sportininkas su J. Hinchcliffe‘u įsivėlė į kontaktinę kovą dėl penktos vietos. Po nedidelio susidūrimo, kanadietis toliau sėkmingai tęsė lenktynes, tuo tarpu škotas buvo priverstas pasukti į techninio aptarnavimo zoną pasikeisti apgadintą priekinį sparną. Galų gale D. Franchitti finišo liniją kirto tik septynioliktas.

Kitos „IndyCar“ čempionato lenktynės vyks rugpjūčio 26 d. Sonomos (JAV) trasoje.