„Pirmasis ir esminis mūsų varžybų tikslas yra ugdyti Lietuvos vairuotojus. Jeigu jaunimo ugdymas prasideda nuo ploto „jaunystei išlieti“, tai į kitą šalies vairuotojų segmentą – damas, mes belsimės per jų vyrus.

Mintis tam gana paprasta – keliaujate į savaitgalio varžybas, pasiimate savo antrąją pusę ir ją užregistruojate važiavimams. Kodėl? Nes čia turėsime vietą, kurioje galėsite netrukdomi ir be pasekmių padėti savo damai atrasti automobilio kontrolę sudėtingose situacijose“, – pasakoja varžybų organizatorius Linas Ramoška.

Jo manymu, gebėjimai suvaldyti automobilį nestandartinėje, ekstremalioje situacijoje atsiranda tik turint tokios praktikos ir jeigu vaikinai ir vyrai neretai patys pasibando ir tokios įgyja tiesiog „išdykaudami“, tai merginos ir moterys to privengia.

„Vimota Miesto lenktynių“ organizatoriai teigia skatinantys atsivežti damas ir prieš žiemos išdaigas leisti joms išsibandyti savo įgūdžius, duoti patarimų ir suteikti praktikos su priežiūra. Tam, kad veiksmas vyktų įdomiai, sukurta atskira „Keturių ratų porų taurė“, kuri skatins poras varžytis tarpusavyje ir taip kelti savo, bei visos šalies vairuotojų gebėjimų lygį.

„Idėją skatinti vyrus mokinti savo damas vairuoti gimė kartu su žurnalo „Keturi ratai“ reporteriais, tad ši taurė pavadinta jų garbei. Mes tikimės, jog ši galimybė paskatins vyrus imtis iniciatyvos, o moteris reikalauti iš savo antrųjų pusių dėmesio šiam svarbiam klausimui – juk paprasta treniruotė aerodrome gali išugdyti įgūdžius, kurie sunkioje situacijoje padės išvengti incidento ar net išgelbės gyvybę“, – tęsia organizatoriai.

Varžybos Kauno Aleksoto aerodrome startuos jau šį šeštadienį, taip pradėdamos septynių etapų mėgėjišką čempionatą. Prie starto linijos stoti norą pareiškė jau daugiau nei 130 dalyvių – dalis iš jų grumsis lėto slalomo, dalis greituminio slalomo trasose. Organizatorių teigimu, žiūrovams renginys bus nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją